Meštani strepe, prizor je potresan: Veliki broj policajaca kopa ispred kuće gde je nestala Danka



Još policijskih snaga i vatrogasaca pristiže u Banjsko polje oko vikendice Ilića, na područje gde je poslednji put viđena malena Danka Ilić (2), za kojom se već treći dan bezuspešno traga.

Pored vatrogasaca i policije na mestu događaja nalazi se i bager. Kako je javljaju mediji, policija otvara i šahtove oko kuće porodice Ilić, a kopa se i lopatama nedaleko od kuće.

Novinari sa mesta događaja javljaju da policija otvara i šahtove oko kuće porodice Ilić.

Spasilac: Svaka kuća je pregledana, isključeno je da je u nekoj

Spasilac Gorske službe spašavanja Srbije (GSS) Aleksa Gluščević izjavio je danas da je GSS bio na terenu sat vremena nakon prijave nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom polju, kod Bora, u koordinaciji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji su se već tamo nalazili, i dodao da je pregledana svaka kuća, kao i celi teren.

Kako je kazao za Tanjug, u prvom danu potrage za devojčicom učestvovalo je dosta meštana, veliki broj pripadnika žandarmerije, kao i pripadnika MUP-a, a dodao je da je prema proceni bilo oko 500 ljudi na terenu prvog dana.

“Što se tiče pregleda celog naselja, to je izvršio MUP. Svaka kuća je pregledana tako da je isključen taj moment da dete nije slučajno otišlo u neku kuću, pogotovo ako neko nije tu. Sve je pregledano, to je izvršio MUP, to nije naša delatnost, a što se tiče pregleda terena i šume, detaljno je sve pregledano“, rekao je Gluščević.

Bager u dvorištu gde je Danka Ilić poslednji put viđena

Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Takođe, tu je i bager, mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja.

Paralelno sa tim, pripadnici MUP ponovo pregledaju šahte i jame u pomenutom naselju. Sve to u cilju pronalaska materijalnih dokaza koji će pomoći u pronalasku Danke.

Roditelji nestale Danke Ilić ponovo u policiji

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju danas u toku dana kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče u policijskoj stanici u Boru povodom nestanka njihove dvogodišnje ćerkice kojoj se izgubio svaki trag pre gotovo 48 sati u Banjskom polju kod Bora.

Izvor: Blic, N1