Zoran Kesić pružio podršku Ani Lalić: Gadovi koji su pretili valjalo bi o tome da porazmisle u zatvoru


"Ne verujem da bi se nakon nekoliko meseci zatvora ti 'tastatura ratnici' osmelili da ponove svoje pretnje, dakle bili bi uspešno prevaspitani"

Ko god nekome preti smrću treba da bude procesuiran zbog toga. To što će se on kao kukavica, a uglavnom to i jesu kukavice, braniti da nije ozbiljno mislio, ne treba uzeti u obzir, kaže za Danas Zoran Kesić, komentarišući pretnje smrću novinarki Ani Lalić.

On dodaje da je pretnja pretnja, da utiče na život i psihu osobe kojoj je prećeno, kao i na njenu porodicu, „i ti gadovi koji su pretili valjalo bi o tome malo da porazmisle u zatvoru“.

„Ne verujem da bi se nakon nekoliko meseci zatvora ti ‘tastatura ratnici’ osmelili da ponove svoje pretnje, dakle bili bi uspešno prevaspitani. Dakle minimum tolerancije za pretnje i maksimalne kazne za glupandere koji prete“, poručuje Kesić.

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić kritikovala je najavu izgradnje crkve na Limanu u Novom Sadu, zbog čega je dobila više pretnji smrću.

“Crkve nam niču u svakom kvartu, i to ne u stilu pravoslavnog baroka koji je karakterističan za Vojvodinu, nego u vizantijskom stilu. Vojvodina jeste još uvek multietnička, ali vrši se demografski inžinjering, Republika Srpska ima svoju Republiku Srpsku u Vojvodini“, kazala je, između ostalog, Lalić na tribini „U raljama nacionalizma“ u Dubrovniku.

U porukama koje je dobila između ostalog piše da će je „zaklati u Novom Sadu“, uz veliki broj psovki i šovinističkih uvreda.

„Ovo su samo neke od pretnji koje sam dobila od juče“, kazala je ona na tribini „Strani plaćenik a domaći izdajnik“.

Izvinila se publici na doslovnim citatima i objasnila da je na taj način želela da pokaže sa kakvim pritiscima i pretnjama žive novinari i slobodnomisleći ljudi u Srbiji.

Izvor: Danas, Autonomija