Ćuta: Za razliku od Vuka Jeremića, seksualna radnica sa Plavog mosta bar pošteno zaradi svaki svoj dinar



Lider Ekološkog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da bi ljudima kao što su Vuk Jeremić, bivši predsednik Narodne stranke, trebalo zakonom zabraniti da se bave politikom. Komentarišući činjenicu da je Jeremić postao specijalni izaslanik predsednika Srbije u borbi za Kosovo, on je rekao da je "jedan od prepariranih koji je prešao na Vučićevu stranu".

„Jeremić je još jedan od onih prepariranih koji je prešao na Vučićevu stranu. Zato treba da se donese zakon da svi koji varaju i lažu narod, pričaju jedno pa onda rade drugo, kao što su Jeremić i Zavetnica, da ne mogu više da se bave politikom. I nije Jeremić jedini, za mene je govorio da radim za Vučića, a sada, gde sam ja, a gde je on. Ali, on je sam sebi potpisao moratorijum na bavljenje politikom. Privatno može da podržava Vučića koliko hoće ali za razliku od njega ja to nikad u životu ne bi uradio“, istakao je Jovanović za TV N1.

Kako je sve počelo?

Tokom jednog od mnogobrojnih televizijskih nastupa predsednik Aleksandar Vučić govorio je o najavama da bi potencijalno mogla da se usvoji rezolucija UN o Srebrenici. On je rekao da će se boriti i naglasio i da, ako Srbija izgubi, to neće biti laka pobeda druge strane.

Vučić je napomenuo da je dobrodošao svako ko želi da pomogne i da je prihvatio pomoć koju je ponudio Vuk Jeremić.

“Nadam se da mi neće zameriti… Nekim ljudima je tu poruku poslao i Vuk Jeremić – da je spreman da pomogne i ja sam to oberučke prihvatio. Od svakoga ko je spreman da pomogne našem timu na svaki način“, rekao je Vučić.

Portal Nova.rs je ranije kontaktirao je Vuka Jeremića, ali odbio je da da bilo kakav komentar.

Ali, stranka čiji je član i bivši predsednik poslala je prošle nedelje saopštenje u vezi sa ovom situacijom. Narodna stranka je u saopštenju ukazala da bi usvajanjem takve rezolucije trajno i nepravedno bio utisnut beleg genocida celokupnom srpskom narodu.

Stranka je istakla da veruje da je u ovom trenutku Srbiji potrebno državno i nacionalno jedinstvo kako bi se uz punu podršku i mobilizaciju svih diplomatskih kapaciteta, odlučno i energično delovalo protiv usvajanja ovakve rezolucije.

Ujedinjene nacije spajaju

Kada je Jeremić izrazio želju da učestvuje u trci za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija 2016. godine, njegovu kandidaturu podržao je tadačnji premijer Srbije, sadašnji predsednik Aleksandar Vučić.

„U ime Republike Srbije čast mi je da vas obavestim da smo odlučil da imenujemo Vuka Jeremića za kandidata za generalnog sekretara UN. Verujemo da ga ekstenzivno diplomatsko iskustvo, koje je stekao kao predsedavajući 69. zasedanja Generalne skupštine UN i ministar spoljnih poslova Srbije, kvalifikuje kao kandidata“, pisalo je u Vučićevom pismu kojim je ozvaničena Jeremićeva kandidatura.

Jeremić se vrlo brzo zahvalio Vladi i premijeru na ukazanom poverenju.

Samo godinu dana kasnije, 2017, nakon izgubljene trke u UN Jeremić se vraća u Srbiju i kandiduje za predsednika države, baš kao i Vučić. Odjednom je međusobno uvažavanje nestalo, a na scenu su stupile optužbe.

Tokom kampanje Jeremić je tvrdio da je on „najopasniji protivnik“ i „glavna meta oštrice režima Aleksandra Vučića“, međutim, rezultati tih izbora su demantovali tu njegovu tvrdnju. Istina, bivši lider Narodne stranke bio je meta medijskih napada u tom periodu, a od toga nije bila pošteđena ni njegova supruga Nataša Jeremić, koju je grubo izvređao Milenko Jovanov, tada još novopečeni naprednjak.

Podsetimo, Jovanov je tvrdio da je Nataša Jeremić narko-bos, nakon čega je dugogodišnja novinarka RTS-a održala konferenciju za medije na kojoj je govrorila o tvrdnjama Jovanova, dok se Vučić u međuvremenu oglasio i to porukom u kojoj se nije izvinio Nataši ili Vuku Jeremiću, već građanima Srbije.

„Reagujući na to, a posle još jednog u nizu brutalnih napada dosovskog kandidata na moga brata iznetih na RTV Vojvodina, moj kolega i prijatelj Milenko Jovanov napravio je grdnu grešku pokušavajući da im uzvrati istom merom, pominjući u uvredljivom kontekstu članove porodice tog dosovskog kandidata. U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime, izvinjavam se svim građanima koji su makar u jednom danu pomislili da između nas nema razlike i da smo svi isti“, naveo je tada Vučić.

Nakon predsedničkih izbora Jeremić osniva Narodnu stranka čime se zaoštravaju odnosi između njega i Vučića, da bi kulminirali 2021. godine kada je umalo došlo do tuče između njih.

Podsećamo, Vučić je pozvao članove Narodne stranke da dođu i pokušaju da ga linčuju, ali da će on da izađe sa njima na kraj.

“Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite”, poručio je Vučić sada već davne 2021. iz Palate Srbije.

Na poziv su se odazvali i otišli u Predsedništvo „na ferku“. Nakon nekoliko minuta boravka u zgradi pojavio se i Vučić.

“Sišao je predsednik i sav se tresao. Ljudima iz obezbeđenja je bilo neprijatno. Počeo je da viče i da se unosi nama u lice i da govori: ‘Hajde me tuci’. Oko njega u tom trenutku bilo obezbeđenje. Ja sam ga pozvao da izađe napolje, ali on nije smeo. Psovao je, vređao i pretio nama. Meni se unosio lice i govorio mi da sam lopuža. Ja sam ga pitao da li sme da to kaže na RTS-u i da razgovaramo, on je eksplicitno rekao da ne sme”, kazao je Jeremić.

Govorio je Vučić Jeremiću da je lopuža, a Jeremić njemu da je slabić, iskompleksirani lažljivac i bednik.

Jeremić je kritikovao Dragana Đilasa 2022. godine kada je otišao na sastanak sa Vučićem. Iste te godine govorio je da kanabe na Andrićevom vencu nije mesto za razgovor o nacionalnim pitanjima, već Narodna skupština.

Dve godine kasnije izgleda da se o nacionalnim pitanjima može i preko telefona.

Izvor: Ekološki ustanak, Nova.rs