Džipovi, oklopna vozila, brod, nekretnine, vila, restoran: Spisak imovine zaplenjene Milanu RadoičićuKosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju objavila je listu zaplenjene imovine bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je preuzeo odgovornost za dešavanja u Banjskoj 24. septembra. 

„Dokumenti u nastavku su dugački spiskovi mnogih oduzetih i zaplenjenih stvari glavnog kriminalca koji je postao milioner tako što je strahom, pretnjama i ucenama koristio građane iz srpske zajednice“, navela je Hadžiju, a prenosi Kossev.

Danas su plombirane tri nekretnine u vlasništvu Radoičića: restoran „Grej“ u Kosovskoj Mitrovici, stan na šestom spratu u istoj zgradi i vila na jezeru Gazivode.

Hadžiju nije precizirala kada je zaplenjena imovina Radoičića, a u dokumentu koji je podelila navodi se više desetina vozila, ali i vila na Gazivodama, restoran i penthaus u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Iz restorana u severnom delu Kosovske Mitrovice izneto je piće, hrana, računarska oprema. Spoljni inventar je unet unutra. Iz restorana je u toku konfiskacije iznet i preparirani vuk, a zaposleni u restoranu je prethodno kazao medijima da to ne fotografišu i ne snimaju.

Na listama zaplenjenih vozila koje je objavila Hadžiju, nalaze se:

Dva Džipa Mercedes AMG G63, bez tablica, Mitsubishi Pajero Sport bez tablica i još čak 18 običnih vozila Mitsubishi Pajero od kojih je većina bez tablica, dva modifikovana oklopna vozila plave boje bez tablica, dve Toyote Hilux od kojih je jedna sa registarskim oznakam, a druga bez, Opel Vectra takođe sa tablicama, Dacia Duster bez tablica, Džip Grand Cherokee bez tablica.

Zaplenjena su i dva kvada tamno zelene boje bez tablica, kao i jedan bager žute boje, bez tablica.

Hadžiju je potvrdila i da je zaplenjena i Radoičićeva vila na jezeru Gazivode i dva vozila koja su tamo pronađena, a koja se povezuju sa njim – brod i kvad.

Oduzeti su i penthaus i restoran „Grey“ Radoičića u ulici Čika Jovina u Kosovskoj Mitrovici. U garaži ove zgrade zaplenjena su dva Mercedesova kvada.

Izvor: KoSSev, N1