Mladi fudbaler zbog oca opozicionara ne može da igra: Izbačen iz kluba zbog politike?Fudbal je trenirao ukupno 16 godina od svojih dvadeset dve, posle beogradskih klubova vratio se da igra za lokalni i onda je iz njega izbacen. Sinu kuršumlijskog opozicionara poručeno je da moraju da ga izbace da bi opstina nastavila da ih finansira. Iz kluba su na pitanje N1 uputili takodje na opstinu, ali predsednik na pozive nije odgovorio.

Boško Ilić ima 22 godine, student je završne na ekonomiji, radi u kafani. I za šankom, ne odvaja se od lopte.

„Celog života se bavim fudbalom i mnogo volim taj sport. Prvi fudbalski klub mi je bio lokalni – Kosanica. Onda sam prešao u Niš, iz Niša u Beograd. Igrao sam za Rad, Zemun, Sinđelić. Posle je bila korona i izdešavalo se svašta“, kaže Boško.

Vratio se tamo gde je počeo – u rodnu Kuršumliju i FK Kosanicu, svoj prvi klub.

„Prvi i poslednji klub. Najurili su nas odatle“, kaže Boško.

Kako ističe, teško mu je da priča o tome. Iako je igrao za veće klubove, naglašava da se prvi klub pamti i dodaje da je to „prva ljubav“.

O prvoj ljubavi klubu, fudbalu i sportu uopšte može i hoće da govori, ali kaže da razlozi zbog kojih je izbačen iz kluba nemaju veze sa sportom, već politikom.

Njegov otac Salvko Ilić odbornik je u SO Kuršumlija.

„Opozicioni sam odbornik i moj sin je nastradao zbog mene. Njemu je oduzeto pravo da se bavi onim što najviše voli, da te bavi sportom“, kaže Boškov otac.

Otac u skupštini i van nje kritikuje godinama lokalnu vlast. Kaže da je preživeo i očekivao svašta, ali da je ipak bio iznenađen kada su njegovog sina telefonom obavestili da moraju da ga izbace, jer ako ostane, opština više neće finansirati taj fudbalski klub.

Predsedniku FK Kosanica Slobodanu Đorđeviću naše pitanje u telefonskom razlogu nije bilo prijatno. Kaže da ne zna „zašto je Ilić najuren iz kluba“ i da o tome pitamo one gore. Na pitanje koji su to oni gore, kaže – opština.

Na čelu opštine je Vojimir Čarapic, a njegovo se ime pominje i u porukama iz kluba koji opština finansira. „Oni gore“ nsiu odgovorili na poziv.

„Ne mogu da nađem reč za to što se desilo. Dvadeset godina se bavim politikom, nikada nijedno dete mojih političkih protivnika nisam stavio u usta, a oni su spremni da unište moju porodicu i moje dete“, kaže Boškov otac.

Kopačke za sada okačene o klin. Boškova sportska karijera je prekinuta, ali njegov sportski duh nije.

„I dalje bodrim lokalni klub. Pružam podršku na svakoj utakmici, kako na strani, tako i kada igra kod kuće. Sportski pozdrav!“, ističe mladi Boško.

Izvor: N1