Švajcarska pobedila na Evroviziji, Hrvatska je druga, Srbija na 17. mestu



Švajcarka je pobednik Pesme Evrovizije koja je večeras održana u švedskom gradu Malmeu. Švajcarsku je predstavljao Nemo sa pesmom The Code i osvojio je ukupno 591 poen.

Na drugom mestu našao se hrvatski predstavnik Baby Lasagna sa numerom Rim tim tagi dim, koja je bila favorit ovogodišnjeg Eurosonga. Hrvatski predstavnik dobio je 547 poena.

Srbiju je u finalu Evrovizije predstavljala Teya Dora sa pesmom Ramonda, a ona je nastupila petnaesta pod rednim brojem 16. Naša predstavnica zauzela je 17. mesto.

Evrovizija izbacila holandskog predstavnika nakon incidenta

Evrovizija je izbacila holandskog učesnika nakon kontroverze oko "incidenta" u koji je bio umešan.

Just Klajn je navodno upućivao verbalne pretnje radnici u produkciji na mestu događaja u Malmeu, u Švedskoj, u četvrtak uveče.

Organizatori Evrovizije istakli su da bi „želeli jasno da stave do znanja da, suprotno nekim medijskim izveštajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije“, prenosi Skaj Njuz.

„Mi održavamo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbeđivanju bezbednog radnog okruženja za sve osoblje na takmičenju. U svetlu ovoga, ponašanje Just Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja“ naveli su organizatori.

Podsećamo, holandski umetnik Just Klajn nije se pojavio na popodnevnim probama u petak 10.maja, a organizatori Evrovizije saopštili su da „istražuju incident u koji je navodno umešan ovaj pevač“. On je sa svoje Instagram stranice uklonio sve storije vezane za Evroviziju, preneo je BBC.

Švedskog emiter SVT preneo je ranije da je došlo do fizičkog sukoba između holandskog muzičara i jednog fotografa.

Izvor: N1