Milić: Razlika u broju glasova 3.332, nijedna „šahovska kombinacija“ to ne može da promeni



Dr Dragan Milić objavio je da su na izborima u Nišu opozicione liste osvojile 3.332 glasa više nego one oko SNS i da "nijedna šahovska kombinacija ne može to da promeni".

On je na Facebooku objavio da su SNS koalicija i Ruska stranka osvojile ukupno 50. 467, a opozicija 53.799.

Milić je komentarisao prekrajanje broja odborničkih mandata sa 29 na 30, koje je SNS osvojila u ovom gradu.

Prema podacima koje je u ponedeljak ujutro objavio Cesid na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, SNS je u Nišu osvojila 44,6 odsto, Grupa građana „Dr. Dragan Milić“ ima 23,8 odsto, „Biramo Niš – Đorđe Stanković“ 15,8, „Ujedinjeni NADA za Niš“4,5 i „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš“ 3,9 odsto.

Podsećamo, kandidat za gradonačelnika koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković izjavio je juče da opozicija zna da je pobedila na izborima u Nišu i da Srpska napredna stranka nema 30 mandata, koliko joj je potrebno da bi sa odbornikom Ruske partije formirala vlast.

On je kazao da je iste večeri nakon izbora na 100 odsto obrađenih podataka bio rezultat sa kojim SNS ima 29 odbornika, a da je dan kasnije taj uzorak promenjen.

„Uneto je devet novih biračkih mesta i statistika automatski ne odgovara onome što je bilo juče“, kazao je Stanković i dodao da je „očigledno“ da je SNS spremna da u Nišu prevari građane.

Izvor: N1