Kolinda pokazala srednji prst Škori


Izjava Miroslava Škore da se silovana žena, ako zatrudni, o abortusu mora dogovoriti s obitelji izazvala je niz reakcija.

Jedna od žešćih bila je ona zamjenice gradonačelnika Osijeka Žane Gamoš, koja je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst te je pozvala i druge žene da učine to isto.

Danas poslijepodne isto je napravila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je fotografiju sebe kako Škori pokazuje srednji prst poslala Jutarnjem listu uz poruku:

"Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja.

Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju."

Među prvima je na ovu Kolindinu fotografiju i poruku reagirala bivša premijerka Jadranka Kosor.

"Gospoja sad pokazuje kao srednji prst. Marinom mužu nije ga pokazala nego je s njim pjevala. Kao što je pjevala mizoginom gradonačelniku koji je rekao da bi bio dobra žena jer bi svima dao", napisala je.

Izvor: Index.hr