Poništeni lokalni izbori u Šapcu


Predsednik Gradske izborne komisije u Šapcu Budimir Pavlović potvrdio je za N1 da se zbog nepravilnosti poništavaju izbori u tom gradu, i biće ponovljeni na svih 100 biračkih mesta.

Na sednici Gradske izborne komisije (GIK) u Šapcu 22. juna konstatovano je da je podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa.

Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste "Šabac naš grad" na lokalnim izborima Nebojša Zelenović izjavio je ranije da izbori u tom gradu nisu završeni i da zbog postojanja velikog broja nepravilnosti zahteva da glasanje bude ponovljeno.

"U Srbiji se vodi borba za odbranu tragova normalnog života. Vlast radi sve što može i sme da te ostatke počisti. Očigledno je da jedinu kočnicu predstavlja strah od moćnog stranog sveta. Na izbore u Šapcu smo izašli zato što je veliki broj Šapčana želeo da brani normalan život u svom gradu", rekao je Zelenović za nedeljnik NIN.

Kako je naveo, nije bilo moguće bojkotovati izbore u Šapcu i žao mu je što to nije bolje objasnio ljudima u Srbiji koji se, takođe, bore za normalan život.

Izvor: N1 Beograd