Grčka zatvara granice za državljane Srbije


Grčka je jutros u šest časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola. Državljanima Srbije ulazak u Grčku biće zabranjen do 15. jula, kada će se o odluci ponovo odlučivati u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Informacija o zatvaranju grčke granice objavljena je i na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Svi koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.

Reporter N1 javio se za graničnog prelaza Gradina, koji je skoro potpuno prazan i prizor uopšte ne izgleda kao da je jul mesec i turistička sezona u toku. Kako nezvanično saznajemo, jutros nije u većem broju bilo ljudi koji nisu stigli u Grčku, pa su morali da se vrate u Srbiju.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ranije je upozorio građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke.

Portparolka grčke Vlade Grčke Aristotelija Peloni izjavila je da Vlada u saradnji sa nadležnim službama analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje.

Izvor: RTS, N1