Željko Mitrović duguje 250 miliona za porez



Prema mojim informacijama vlasnik TV Pink, Željko Mitrović i nekoliko njegovih firmi duguju državi za porez više od 250 miliona dinara, izjavio je lider Dveri, Boško Obradović.

Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku postavio pitanje Poreskoj upravi da li je to tačno. Ukoliko jeste, Obradović je zapitao ko štiti Mitrovića od neplaćanja poreza i ko mu uprkos tim dugovima daje državne subvencije.

Prema njegovoj oceni, ako je to tačno, onda je to najbolji dokaz kako funkcioniše korumpirani sistem u Srbiji i kako su kao ‘beli medvedi’ zaštićeni svi oni koji verno služe ovoj vlasti, pa i njihove kriminalne i koruptivne radnje.

“Verovatno će Poreska uprava negirati moje navode i pokušati da “ispegla podatke”, ali se nadam da istraživački novinari kojih, , još uvek ima u Srbiji to neće dozvoliti”, naveo je Obradović.

On smatra da ću zbog svega izrečenog doživeti novi krug medijske satanizacije na TV Pink, a li, kako je rekao, tu cenu mora da plati u borbi za promenu ove vlasti i čitavog korumpiranog političkog sistema koji ovde traje 30 godina, a čiji je jedan od simbola upravo Željko Mitrović, ljubimac svih vlasti od JUL-a, preko DOS-a do SNS”.

On je dodao da su i ranije Mitrovićeve firme imale ogromne dugove prema zaposlenima i državi za porez, ali da je vlast to uvek prikrivala i omogućavala mu različite reprograme i izbegavala da ga kazni.

“Zbog presudne uloge TV Pink u pozitivnoj propagandi aktuelne vlasti i negativnim kampanjama protiv njenih političkih protivnika koje traju 24 sata dnevno, Željku Mitroviću je oprošten svaki zločin, kriminal i neplaćanje poreza”, rekao je Obradović.

Obradović je istakao da je Mitrović imao metode kojima je izbegaovao da plati porez, a uspevao da dobije državne subvencije, što je, kako je naglasio, skandalozno. Prema njegovim rečima, to je rađeno uz pomoć stare oprobane prevare da se zatvara jedna, a otvara nova firma na koju se prebacuju zaposleni i onda to novo preduzeće potražuje pomoć od države jer ono stara  ne bi moglo zbog nagomilanih poreskih dugovanja.

“Srbiji je potrebna kompletna promena političkog sistema jer sada živimo u korumpiranom. Građani naše zemlje su željni pravde, a prave političke promene će se desiti onda kada Željko Mitrović bude završio u zatvoru, a TV Pink bude oduzeta nacionalna frekvencija i zabranjen rad”, zaključio je lider Dveri.

Izvor: Nova.rs