Ne davimo Beograd: Jovana i Srđan su režimski novinariInicijativa "Ne davimo Beograd" oglasila se na društvenim mrežama povodom odlaska voditelja Srđana Predojevića i Jovane Joksimović sa televizija Prva. U ironičnom tvitu, pohvalili su se činjenicom da nikada nisu bili pozvani u program televizije Prva.

“Kad smo već kod provladinih “medija” i budućih transfera, samo da se pohvalimo da nas Jovana i Srđan nikad nisu pozvali u goste ili tražili izjavu ili stav o bilo čemu”, napisali su iz ove inicijative na Tviteru.

Radomir Lazović iz “Ne Davimo Beograd”, objasnio je za Nova.rs da se radi o ironičnom Tvitu koji govori o tome da studio pomenute televizije nije otvoren za glas opozicije.

“Tvit jeste ironičan, nažalost, mi nikada nismo gostovali kod Jovane i Srđana i jako nam je žao zbog toga. Mislimo da studio Prve televizije nije slobodan, baš kao što nije ni RTS, ni Pink ni neki drugi mediji, prosto, radi se o televizijama koje su prorežimske. Zašto nas nisu zvali? To je bolje pitanje za Suzanu Vasiljević koja se bavi uređivačkom politikom medijima”, rekao je Lazović za naš portal.

Podsetimo, televizija Prva izdala je zvanično saopštenje u vezi prekida radnog odnosa voditelja Srđana Predojevića i Jovane Joksimović, navodeći da voditeljski duo nije ispoštovao svoje radne obaveze.

“Prva TV je odlučila da okonča saradnju sa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevičem zbog nepoštovanja radnih obaveza”, piše u saopštenju.

Jovana Joksimović je potom, na svom zvaničnom Instagram nalogu, objavila njihovo saopštenje preko kojeg je napisala – Kakva televizija, takva objava.

Zvanično saopštenje televizije dolazi nekoliko dana nakon spekulacija u vezi odlaska poznatog voditeljskog para. Nedavno je javnost nešto više saznala o pozadini jutarnjeg programa TV Prva jer se naveliko govorilo o raskidu saradnje između produkcije i poznatog voditeljskog para.

Podsetimo, voditelji jutarnjeg programa Jovana Joksimović i Srđan Predojević iznenada su prekinuli saradnju sa TV Prva, a kako Nova.rs saznaje, glavni razlog su nesuglasice između produkcije i voditeljskog para, a delom i novi voditelj Filip Čukanović, koji ih je menjao tokom letnje pauze.

Kako smo već pisali, već neko vreme vlada tenzija između voditelja i produkcije, što zbog mimoilaženja u stavovima, što zbog neslaganja i na relaciji Srđan – Jovana, i to je navodno ozbiljno počelo da se odražava na program.

Izvor: Nova.rs