DRAŽA PETROVIĆ - Hepidemiolog



Draža Petrović, kolumna za portal N1

Kultni horor film „Noć veštica“ bazira sa na priči koja počinje tako što jedan mladić beži iz psihijatrijske bolnice, te posle toga ordinira noću okružen Halloween bundevama.

Producenti srpske horor komedije „Noć lova na veštice“ smislili su mnogo originalniji zaplet – jedan polumladi predsednik oko 22 sata ima običaj da odlazi u bolnicu, u izgradnji, okružen ljudima koji razmišljaju kao da umesto glava imaju bundeve.

Tačnije, ne razmišljaju uopšte jer u njihovoj podeli posla ima ko kosi, a ko vodi nosu, i ima ko razmišlja, a ko nosi bundevu na glavu. Okruženje polumladog predsednika, dakle, kao statisti sa zadatkom, glumi bundeve i ništa ne progovara, kako bi domaća verzija „Noći veštica“ bila što sličnija originalu.

Film direktno prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom koje prekidaju program kao po komandi, a široki auditorijum koji u 22 sata gleda televiziju u prvim trenucima misli da je u pitanju ipak originalna „Noć veštica“.

-Jao, je l’ ovo onaj film o onom tipu što je pobegao iz psihijatrijske bolnice i ordinira noću okružen bundevama? – pitaju se gledaoci kada im tako usred večeri prekinu program, a predsednik počne da odgovara na pitanja.

-Jao, je l’ ono desno bundeva? – nagađaju tako gledaoci izneneđeni „brejking njuzom“.

-Ma koja bundeva, jesi ćorav! To je ministar vojni? – svađaju se gledaoci po kućama dok ne utvrde šta s zbilja dešava u njihovom televizoru.

-Jeste, bre, ovo je taj film o onom tipu što je pobegao iz psihijatrijske bolnice... – ubeđen je i dalje auditorijum kada glavni lik krene da odgovara na pitanja.

-Ma jok, bre, šta pričate, ovo je predsednik! I nije pobegao iz psihijatrijske bolnice, nego obilazi bolnicu u izgradnji, koja će da bude najlepša u Evropi. Prvo će biti kovid bolnica, a posle može da bude i Kovin bolnica, kad pobedimo kovid! – objasne na kraju oni najstručniji za programske šeme srpskih televizija u doba korone, šta upravo gledamo.

„Noć lova na veštice“, srpski korona filmski hit, koncipiran je tako da glavni junak u 22 sata malo priča o sebi, pa malo priča o vešticama koje mu rade o glavi, pa onda opet priča o sebi, i obećava da će da ulovi sve te veštice po hitnom postupku.

Glavni lik liči na čoveka kome uvek oko 22 sata padne mrak na oči.

To je savim normalno, jer kome ne bi pao mrak na oči usred mraka, negde na Batajničkom drumu, gde se upravo gradi bolnica za kovid koji smo pobedili još krajem juna, ali se on neplanirano vratio u naše oslobođene krajeve, što pretpostavlja da ćete možda morati da vratite i onih 100 evra podeljenih u čast veličansvene pobede nad povratnikom.

-Krajem juna pobedili smo i opoziciju, ali se i ona vratila, pa je moguće da ćemo morati, kad pobedimo kovid, da ovaj najsavremeniji objekat savremenog čovečanstva pretvorimo u bolnicu za obolele od opozicije. I da jednom istom zgradom neutrališemo i koronu i te morone! – isijava ovakav sled stvari iz obraćanja glavnog junaka filma „Noć lova na veštice“, uz predlog da Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19, po okončanju zarazne bolesti Kovid 19, postane Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Opozicija 2022.

Kome će zadatak biti da suzbije opoziciju na izborima 2022, ako u to vreme opozicija uopšte bude postojala.

Kao što originalna „Noć veštica“ ima bezbroj nastavaka, tako i „Noć lova na veštice“ za sada ima dva – prvi je prikazan početkom novembra u 22 na svim televizijama, drugi pre neki dan u 22, takođe na svim televizijama, i oba se događaju u toj kovid bolnici na Batajničkom drumu, jerbo je predsednik dugo verovao da je Batajnica kultno mesto srpske istorije, skoro srpski Kumrovec, pošto tu živi vojvoda doktor Š.

Odrastao sa tim doktorom, predsednik misli da je i sam doktor, takozvani hepidemiolog.

Predsednik se u doba korone najviše – dakle - ističe kao hepidemiolog, iliti na engelskom - Happydemiolog.

Epidemiologija se bavi proučavanjem rasprostanjenosti i širenju bolesti u nekoj populaciji, a Hepidemiologija se bavi širenjem predsednika Vučića u populaciji zvanoj srpski narod i ostali građani Srbije.

To zanimanje je nastalo kada je neko gledao predsednika na TV Happy, gde najviše voli da širi sam sebe. Da se predsednik proširio i na vas, najlakše ćete otkriti ako umesto temperature izmerite pritisak.

Kad tokom neke epidemije na TV Happy više pričate o ugroženosti samog sebe, nego o ugroženosti milog građanstva, vi automatski postajete hepidemiolog, bez da se za to školujete.

Tako da su svi nastupi našeg glavnog hepidemiologa, naročito oni u kovid bolnici na Batajničkom drumu, bazirani na potrebi da se predsednik Vučić raširi što više može, jer raširenost predsednika Vučića garantuje dobru hepideimiološku situaciju kada prođe ova epidemiološka situacija.

I tada ćemo svi biti hepi, jer je povoljna epidemiološka situacija u Srbiji samo hepidemiološka situacija gde se predsednik širi od jutra do 22.

Okružen bundevama raznih vrsta, jer kao što budala ne zna da je budala, tako ni bundeva ne zna da je bundeva. Verujte!