DRAŽA PETROVIĆ - Mafijina tetka i Eliot KešDraža Petrović, kolumna za portal N1

Zloglasna banda zvana Zemunski klan imala je šifrovani rečnik, već mnogo puta opisan u tabloidima, po kome je recimo: „Ideš za Kanadu“, značilo da će neko biti likvidiran, a „Otiš‘o je za Kanadu“ - da je neko likvidiran.

Interesantno, i u familiji ministra policije Vulin Aleksandra postojao je sličan šifrovani rečnik, ali to je bila, kako je utvrđeno, tek jedna topla interna komunikacija sa tetkom i bogu hvala nije podrazumevala nikakvo likvidiranje, već je više imao veze sa likvidnošću familije Vulin.

Na primer – kad supruga kaže ministru Vulinu: „Ideš za Kanadu“, to je značilo da on stvarno treba da ide u Kanadu, a kada supruga nekome na pitanje: „Gde je Vulin?“ odgovori: „Otišao je za Kanadu“, to znači da je on stvarno otišao za Kanadu.

E sad, to što je on išao za Kanadu bar 23 puta i odande se bar 23 puta uspešno vraćao, po rečniku Zemunskog klana bi značilo da je on jedina osoba koja je, uz još jednu osobu iz Biblije, uspela da vaskrsne cirka 23 puta.

Međutim, po rečniku familije Vulin, to je značilo da on samo što nije dobio kanadsko državljanstvo zbog čestih boravaka u Kanadi. Gde svi Srbi odlaze da bi ostali, jedino je on tamo odlazio da bi se odmah vratio.

Tako da su Vulinova putešestvija u Kanadu bila prvi odliv mozgova sa istovremenim prilivom mozgova, koji je nastupao čim se odlije i preuzme pošiljku. 

Pre tri godine, naime, ministar Vulin je odgovarajući na pitanje kako je zaradio novac za stan, rekao da je pozajmio 205.000 evra od ženine tetke iz Kanade, a posle – kada su ga pitali – zašto ta suma nije prijavljena carini, rekao je: „Ko vam kaže da je uneto u jednom komadu? Ko vam kaže da nije preneto 9.000 po 9.000 po zakonu?“

Te je neko izračunao da je ministar morao 23 puta da ide u Kanadu, dakle – 23 puta se odlivao put Kanade, ali se odmah po preuzimanju pošiljke opet prilivao u Srbiju. Nit su u Kanadi znali šta da rade s njim, niti je on znao šta da radi u Kanadi. U Srbiji, opet, kadrovi tipa Vulin najbolje prolaze.

Te nije bilo sumnje da će mandatarka Brnabić prepoznati da Vulin tečno govori šifrovani jezik Zemunskog klana, te je kao takav kadar idealan za borbu protiv svih vrsta mafija i svih vrsta klanova Postao je srpski Eliot Nes, mada više Eliot Keš, čovek koji je 23 puta odlazio u Kanadu i isto toliko puta se odande vraćao s kešom.

Aleksandar Vulin izjavio je pre dve godine da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji, iako je valjda za takvu vrstu procene zadužena Uprava za utvrđivanje postojanja tetki i tetaka, dok Uprava za sprečavanje pranja novca može da utvrdu jedino da je tetka iz Kanade 23 puta prala po devet soma evra, a onda je to osušeno i ispeglano Aleksandar Vulin nosio avionom u otadžbinu, kao dostavljač komapanije “Glovo”, tačnije kompanije “S lovo(m)” .

I dok se sestre najviše obraduju u životu kad saznaju da su postale tetke, Vulinova emocija je bila malko drugačija – on se najviše oduševio kada je utvrđeno - ne da je on postao tetka, nego da postoji tetka. Što, po njemu, znači da je skroz nevin

On se doduše ni ne bi obradovao da kojim slučajem sazna da je postao tetka, već se najviše u životu obraduje kad sazna da je (p)ostao ministar. Bilo čega, jerbo je on po zanimanju – ministar svačega i ničega.

Pa ako je Ministarstvo unutrašnjih poslova do pre neki mesec izgledalo kao bend „Kanda, Kodža i Nebojša“, sad, po ustoličenju Vulina, više liči na bend :“Kanada, Kodža, bez Nebojše“.

I, ako je ministru Vulinu najveća preporuka za ministra odbrane bila što je svojevremeno oslobođen vojske, najveća preporuka za ministra policije mu je što nije baš sasvim normalna osoba u pogledu pojavnog oblika: mafija ima sve češći dojam da je potpuno opkoljena.

-Dok je srpski Eliot Nes bio Eliot Neš, gospodin Neša, bar smo znali odakle vetar duva. Sad kad je gospodin Vulin Eliot Nes, tačnije Eliot Keš, ne znamo odakle Vulin duva - rekli su pojedini predstavnici Mafije Repubile Srbije.

-Ali, ministar Vulin ne duva! Možda ponekad tako izgleda, ali sigurno ne duva... - rekli su predstavnici Vlade Srbije.

-Ma ne mislimo na to! Mnogobrojnost ministra Vulina za mafiju predstavlja nezgodnu okolnost, jerbo nikad ne znamo odakle Vulin duva – razjasnili su svoju tvrdnju ovlašćeni predstavnici Mafije Republike Srbije.

Te je Mafija Republike Srbije promenila svoj šifrovani rečnik. Po njemu, naime, kada nekome kažeš da je “Stig‘o iz Kanade“, u prevodu to znači: „Ministar Vulin je tu negde, u blizini, svuda oko nas“.

Sem toga, mafija ima keca u rukavu – ako ih ikada uhvate sa nekim velikim parama, mogu se vaditi da je u pitanju pošiljka neke Mafijine tetke, brata od Mafijine tetke ili sličnih rođaka po neutvrđenoj liniji.

Zato mafija ne treba da brine kad ministar Eliot Keš kaže: „Mafija neće imati svoju državu!“

Mnogo više treba da nas brine što Eliot Keš ima bilo kakva ovlašćenja u našoj maloj nesretnoj državi.