Svi znamo stihove "U ulici Jovana Cvijića rastu druga deca", a danas je ta ulica - ulica tišine i tuge



Svi znamo tu ulicu. Svi je znamo iz stihova "U ulici Jovana Cvijića rastu druga deca", a danas je ta ulica - ulica tišine i tuge.

Ispred kuće slavnog kantautora Đorđa Balaševića u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu - muk. Sugrađani se okupljaju, pale sveće za pokoj duše preminulog muzičara, koji je najvažniju bitku izgubio danas u 67. godini.

U prometnoj novosadskoj ulici, pešaci zastajkuju, vozači usporavaju i sa nevericom gledaju u okupljene sugrađane. Tu je i policija.

- On će večno živeti. Jedino što sada možemo da uradimo jeste da pevamo njegove pesme i da ih pamtimo jer će samo na taj način ostati zauvek živ - rekao je za "Blic" jedan od komšija.







Žena koja živi prekoputa Đoletove kuće, rekla nam je kroz suze da se nada da će njegova porodica što bezbolnije podneti ovaj veliki gubitak, ali da ipak sumnja u to zato što je u njegovoj kući oduvek cvetala ljubav.

Đorđe Balašević je preminuo u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je pre tri dana primljen zbog upale pluća. Imao je kovid-19 i bio je u veoma lošem stanju.

Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Lekari su, kako saznajemo, dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspešno.

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa "Žetva" i "Rani mraz", a 1982. je započeo solo karijeru tokom koje je postao jedan od najvoljenijih pesnika i kantautora u zemljama bivše Jugoslavije. Glumio je u nekoliko tv serija, za koje je pisao i muziku.

Izvor: Blic