DRAŽA PETROVIĆ - Palmina teorija evolucije



Piše: Draža Petrović, kolumna za portal N1

Da nije Dragana Markovića Palme, deca u Jagodini nikada ne bi videla kako uživo izgleda majmun – izjavila je svojevremeno neka ushićena žena tokom ceremonije otvaranja jagodinskog Zoološkog vrta.

Sa iskrenem divljenjem bila je zagledana u Palmu, jer među Palminim glasačima u Jagodini odavno vlada mišljenje da je čovek nastao od Palme, ako ste pobornik teorije evolucije, ili pak da na početku beše Palma, ako ste pobornik biblijskih teorija.

Posle je, veruje se u Palminom biračkom telu koje više liči na biračko antitelo, lično Palma stvorio Jagodinu, pa je zatim lično stvarao sve ostalo što postoji u Jagodini, i uvek će među jagodinskim glasačima vladati ta zahvalnost Palmi što su blagodareći njemu, pored svih čudesa, imali jedinstvenu priliku da vide kako uživo izgleda majmun.

Ljudi su, veruje se među darvinovcima, nastali od majmuna, ali nikada precizno nije utvrđeno – od koga je nastao majmun?

Tako da jedino majmuni iz jagodinskog Zoološkog vrta imaju razlog da veruju da su nastali od Palme, koji ih je nabavio odnekud, samo on zna kako. 

Sem što je Jagodincima omogućio uvid u izgled originalnog majmuna, Palma je celoj Srbiji odavno omogućio da uživo vide kako izgleda on, takozvani Dragan Marković, kotrljajuća atrakcija srpske politike, privatni vlasnik jednog grada, organizator turističkih putovanja avionom za Egipat gde umesto stjuardesa o vama brine Radiša Trajković Đani, pevač narodne muzike u pratnji pripadajućeg harmonikaša.

Tako je Palma pre neki dan, iz drevnog Egipta, još jednom potvrdio teoriju da su majmuni, bar oni jagodinski, nastali zahvaljujući njemu, rekavši: “Kad Marinika Tepić propadne u politici završiće opet na beogradskoj Gazeli u crvenim čizmicama, sa crvenom torbicom na 36 stepeni”.

Ova (hur)gadna izjava nastala je u Hurgadi, gde Palma letuje sa “medicinsko-političkom delegacijom”, a letuje baš u trenutku kada je Marinika izjavila da žene zaposlene u jagodinskim javnim preduzećima, prilikom zapošljavanja trpe seksualne ucene i dobijaju “broj telefona za druženje”. Tada se ispostavilo da Palma, koji tokom cele svoje političke karijere, od Arkana, preko Tadića pa sve do Vučića, stoji u crvenim čizmicama sa crvenom torbicom i nudi sebe povoljno kao koalicioni potencijal svakome ko mu dozvoli da po Jagodini radi šta mu padne na pamet, zapravo tom izjavom potvrđuje šta misli o ženama.

I da je situacija u Jagodini mnogo gora od one koju je načela Marinika. Jer, valjda, svaku ženu koja nije opčinjena Palmom, kao endemskim primerkom pomoravske flore & faune, proglasi prostitutkom.

Čak i prosečan majmun, kažu istraživanja rađena po rezervatima, džunglama i zoološkim vrtima, ima bolja razmišljanja o ženama od Dragan Markovića Palme, čoveka koji je Jagodincima obezbedio jasan uvid u majmuna.

Što je još gore, pre neku godinu (2016), u novogodišnjem broju Kurira, lično Ana Brnabić je potvrdila da u Jagodini postoji običaj organizovanja takozvanih bunga-bunga žurki.

Naime, kada su je u tom novogodišnjem broju Kurira pitali o odnosima sa Palmom, Brnabić je doslovno rekla kako je Palma jedanput pozvao da učestvuje na njegovim bunga-bunga žurkama.

I prepričala ukratko šta je joj je Palma rekao o toj specifičnoj jagodinskoj manifestaciji.

Sledi doslovni citat iz Kurira: “Na tim bunga-bunga žurkama se zabavljamo, pevamo, tu mogu da se ljube muškarci sa ženama, žene sa ženama, ali ne mogu muškarci s muškarcima” – ovim rečima objasnio joj je Palma, kako je prenela Brnabić u Kuriru, koncept jagodinskih bunga – bunga žurki.

Tako da je Mariniki Tepić dovoljno da tužilaštvu dostavi samo premijerkinu izjavu iz Kurira, te da se utvrdi kakve su to žurke gde se svi ljube sa svima, sem muškarci sa muškracima, i kako premijerki nije bilo sumnjivo što jedan takav fanatični podržavalac Aleksandra Vučića organizuje nešto – što prema priloženom opisu – liči na orgije.

E sad, čak i da Ana Brnabić nije osoba uvek pri kristalnoj svesti, pa je velika šansa da je nesvesno otkrila da joj koalicioni partner orgija po Jagodini, pitanje je: ako na bunga-bunga žurke poziva čak i premijerku (u to vreme ministarku), šta li tek radi ako je u pitanju neko mnogo niže rangiran. Na primer, neko iz javnog preduzeća njegovog privatnog poseda zvanog Jagodina.

Čini se, ipak, da će Palma, blagodareći talentu da stoji u crvenim čizmicama sa crvenom torbicom na srpskoj političkoj Gazeli, i prima svakog klijenta koji mu garantuje da u Jagodini može da radi šta mu volja, još dugo odolevati bilo kakvim istragama ili pravdama. Vole ga njegovi birači, jer je srpski birač lice odavno ometeno u razumu zbog konstantnog buljenja u televizor.

Zato su birači ko i Miško iz “Ko to tamo peva”: ne mogu da ih odvoje od kaveza s majmunima kad odu u Zoološki vrt. I ne samo tamo.