Sestra Stanike Gligorijević: Sigurna sam da je u vozilu bio samo BabićVučić može da prikaže odsečene glave, ali ne i snimak ubistva moje sestre, a kad bi pokzalai snimak otkrilo bi se ko je bio vozač, izjavila je Mirjana Aleksić čija je sestra Stanika Gligorijević poginula u saobraćajnoj nesreći koju je na naplatnoj rampi Doljevac izazvao automobil tadašnjeg v.d. direktora Korodora Srbije Zorana Babića.

Sestra nastradale Stanike Gligorijević rekla je za list Nova kako od predsednika Srbije Aleksandra Vučića traži da u njegovom kabinetu pogleda snimak o kome je govorio.

Ona je rekla da joj nije jasno zbog čega predsednik Srbijei dalje brani bivšeg v.d. direktora Koridora i člana Srpske napredne stranke Zorana Babića, uverena da se „sve radi kako bi se sakrila prava istina“.

„Kad bi pokazali snimak, otkrilo bi se ko je bio vozač. Namestii su drugu osobu da bude osuđena zbog udesa. Ja sam sigurna da je u autu bio samo Zoran Babić i niko sem njega. On se sad pravda da nam nikad nije obećao da ćemo videti snima. Ja želim da vidim ta dva minuta i tražim da idem kod njega u kabinet zbog toga“, rekla je Mirjana Aleksić i najavila da će uputiti pismo predsedniku Srbije.

List Nova podseća na Vučićevu izjavu da će „kao predsednik Republike“ zamoliti državne organe da prikažu snimak.

Zbog nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca na tri godine i devet meseci zatvora osuđen je Dejan Stanojević, vozač Zorana Babića, koji je izuzet od bilo kakve odgovornosti, a nakon nesreće je podneo ostavku, ali je još nekoliko meseci posle toga ostao na funkciji v.d. direktora Koridora.

Izvor: Nova, Danas