Država dala Palmi 100 miliona za program „3.000 za gospođu“Država Srbija je iz budžeta izdvojila 100 miliona dinara kako bi sprečila "ugrožavanje tekuće likvidnosti Jagodine" - čitaj Palmino deljenje hiljadarki pred kamerama.

Član Upravnog odbora Transparentnosti Srbija Zlatko Minić objavio je, naime, na Tviteru rešenje „o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve“. Iz objavljenog dokumenta se vidi da se iz budžeta Republike Srbije za 2021. godinu Jagodini dodeljuje 100 miliona dinara za „izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“.

„Čestitke Jagodini za 100 miliona iz budžetske rezerve Srbije da se spreči ugrožavanje budžetske likvidnosti. Svi damo po 15 sdinara s vremena na vreme i Palma sprovodi svoju specijalnu socijalnu politiku“, napisao je Minić kao komentar na ovakvu odluku.

Kako, zapravo, izgleda ta socijalna politika Dragana Markovića Palme imali smo prilike da vidimo nekoliko puta.

Redovi očajnih građana Jagodine koji strpljivo čekaju pomoć koju će im udeliti Marković. Ali, pod budnim okom kamere.

Leteće hiljadarke

Prvi „hit“ snimak Palme koji deli hiljadarke nastao je 2017 godine.

Mahom penzioneri najviše su se žalili na male penzije koje su nedovoljne da im pokriju troškove za lekove.

I tako je nastala sad već čuvena „tri hiljade za gospodina“.

“Koristite lekove?”, upitao je Palma jednog starijeg gospodina, koji nije stigao ni da odgovori na pitanje, da bi Palma rekao:

“Dobro, tri hiljade za gospodina”.

Zatim je na red došla starija gospođa koja se požalila da joj sin koji je 1971. godište ne radi.

„Neka sin dođe u ponedeljak i u utorak počinje da radi. Ne može neko ko ima trideset i nešto godina u Jagodini da ne radi“, odgovorio je Marković.

Iste slike gledali smo i narednih godina, a Marković se hvalio da je povećao pomoć sa 3.000 dinаrа zа gospođu i 2.000 dinаrа zа gospodinа, na 4.000 dinаrа zа gospođu i 3.000 dinаrа zа gospodinа.

Uštedeli smo

Naglasio je i da je politikа opštinske vlasti od 2004. godine dа su korisnici budžetа grаđаni, odnosno uprаvo oni koji pune budžet i dodao da ga niko nikаdа neće pokolebаti dа pomаže grаđаnimа. Marković je naveo i da jаgodinskа lokаlnа sаmouprаvа nа mesečnom nivou štedi između osam i deset milionа dinаrа, a da sav taj novac ide grаđаnimа.

Ove godine, po svemu sudeći, malo su uštedeli. Zato država priskače u pomoć.

Jer, Palma je deo vladajuće koalicije, a idu izbori.

Optužbi za podvođenje i seksualno zlostavljanje maloletnica na čuvenim Palminim „bunga bunga“ žurkama, više se niko i ne seća. Bar kad je reč o koalicionim partnerima.

Izvor: Nova.rs