Tepić: Teraju zaposlene da skupljaju glasove i nose ih Andreju Vučiću



Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić rekla je za Nova.rs da u Banci Poštanska štedionica u Beogradu uveliko traje primoravanje zaposlenih da prikupljaju kapilarne glasove za Srpsku naprednu stranku i da su joj zaposleni prijavili da se funkcionerka Nataša Marković, inače zaposlena u Poštanskoj štedionici, hvalila kako je spisak sa sigurnim glasovima nosila bratu predsednika Srbije, Andreju Vučiću.

“U ovom momentu, dok mi razgovaramo, nad zaposlenim u banci Poštanska štedionica u Beogradu se vrši pritisak da prikupljaju kapilarne glasove. Među istaknutim funkcionerima koji učestvuju i sporovode prikupljanje kapilarnih glasova za SNS je i Nataša Marković”, objašnjava Tepić i dodaje da su joj zaposleni skrenuli pažnju da je pomenuta žena supruga Draška Markovića, jednog od direktora u Telekomu Srbije.

“To je čovek koji je fizički nasrnuo na mene kad sam držala konferenciju za novinare i pričala o prevarnim ugovorima između Telekoma i privatnika Igora Žeželja, odnosno o tome kako mu je to državno preduzeće dalo 39 miliona evra ni za šta. U pitanju je novac svih građana kojim SNS uprava Telekoma na ovaj način obezbedila Žeželju, da njime potom mogao da kupi tabloid Kurir i pravi TV Kurir, odnosno da održava rejting partije i bratije, a da bude batina za opoziciju”, objašanja Tepić.

Podsetimo, Narodna banka Srbije saopštila je krajem juna ove godine da Poštanska štedionica pripojila MTS banku, a Tepić tvrdi da iza svega stoji isti krug ljudi.

“Nakon toga, broj kapilarnih glasova je podignut sa 20 na 40 i to se, kako se žale zaposleni, nosi Nataši Marković. Zaposleni iz Poštanske štedionice tvrde da se ona hvali kako je lično nosila te liste kapilarnih glasova u fascikli Andreju Vučiću u Kovnici novca. To što su podigli broj kapilarnih glasova jasno govori da su velikom problemu”, smatra Tepić.

Izvor: Nova.rs