Levijatan krenuo na Kosovo, vratili ih jer nisu imali PCR test



Snimak Pavla Bihalija, predsednika desničarske organizacije Levijatan, o tome kako su pre dvadesetak dana kada je izbila kriza sa oduzimanjem srpskih tablica na administrativnim prelazima, pokušali da uđu na sever Kosova ali da su vraćeni zbog PCR testa postao je danas viralan, izazivajući podsmeh brojnih korisnika društvenih mreža. Međutim, pripadnici Levijatana su i danas pokušali da pređu administrativni prelaz Jarinje. I dok je jedna grupa uspela da uđe na Kosovo, druga je vraćena, kako kažu, bez obrazloženja.

Bihali je na Tviteru objavio kako je sa nekoliko pripadnika Levijatana krenuo na Kosovo i Metohiju da bi nakon jučerašnjeg incidenta u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, kako kaže, „bili uz svoj narod“, ali da je jedna grupa ušla, a druga ostala da sačeka jutro i antigenski test.

„Druga grupa momaka mi je ostala na srpskoj strani, i Srbi prave problem. Ne shvataju da mi nismo huligani i nećemo praviti incidente, prosto u slučaju ‘bilo čega’ želimo biti uz svoj narod. Dakle jedna grupa je prošla, drugoj prave problem. Šiptarska strana je uplašena i pitoma“, napisao je Bihali na Tviteru.

Međutim, kako je objavljeno na Instagram nalogu Nacionalne odbrane Levijatan, antigenski test nije bio uzrok njihovog zadržavanja na Jarinju, kako je naveo Bihali.

„Neki ljudi su vraćeni bez objašnjenja nazad. Imamo crvenu liniju i zabranu ulaska na Kosovo. Ne znamo razlog, neće da nam kažu, jednostavno imamo zabranu“, kaže u snimku objavljenom na Instagramu jedan od pripadnika Levijatana, dodajući da će zbog toga kontaktirati Kancelariju za Kosovo i Metohiju kako bi videli u čemu je problem.

Inače, snimak Pavla Bihalija koji je danas dospeo u medije objavljen je 23. septembra, kada su na prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU sprečavali ulazak vozila sa srpskim tablicama. I tada su pripadnici Levijatana pokušali da uđu na Kosovo.

„Na sever pokrajine Kosovo i Metohija se može preći samo peške. Sve je i dalje blokirano“, kaže Bihali u snimku koji je tada objavio na Tviteru.

„I jedno upozorenje za ljude koji će se osmeliti i skinuti svoje tange i krenuti dole jeste da na prelazu Brnjak, mi smo vraćeni, traženi su PCR testovi. Dakle, bez toga nema šanse ni da priđete“, rekao je Bihali.

Pavle Bihali iz pokreta Levijatan, poslednjih dana ponovo je došao u žižu javnosti jer su pripadnici te organizacije, obučeni u crno, čuvali štand samozvane fondacije „Kapetan Dragan“, koja već nekoliko dana skuplja potpise u centru Beograda za pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, o čemu se i sam Bihali pohvalio na Tviteru.

„Evo mojih ljudi, evo štanda KEPA iza i NIKOG preko puta. Juče je bilo oteti, razbiti, oterati bagru, međutim kao i uvek uživo „građanerija“ je jaka na Twitteru, zato bi ih zamolio da prestanu da mafijaju preko tastature jer su presmešni. Samo jednom se pojavite da vas odučimo“, napisao je Bihali ranije na Tviteru.

Izvor: Nova.rs