DRAŽA PETROVIĆ - Koja li je tajna kose Ace Lukasa?Draža Petrović, kolumna za portal N1

Aca Lukas je bio konsterniran Konstraktom, pa je Konstraktu konstruktivno kritikovao: "Pesma mi se ne dopada, zato što je bilo mnogo boljih. Da sam ja prao noge na bini, možda bih pobedio".

Ruku na srcu, da je Aca Lukas prao kosu na bini, to bi bila mnogo veća atrakcija i mogući garant trijumfa, jer odavno postoji biblijsko pitanje: „Koja li je tajna kose Ace Lukasa, pošto se tu često ne primećuje nikakva hidratacija, a posebno se ne primećuje duboka hidratacija?“

– Nema tu ni neke duboke šamponizacije, ali šta da se radi? – smatraju stručnjaci za misteriju kose Ace Lukasa.

Lukasova reakcija, u prevodu na jezik onih kojima prazilukas viri iz sadašnjice, značila je da je pesma Konstrakte žešće njesra, niko nema pojma o čemu se tu radi, u prvom delu je to priča o frizerki Megan Markl, ali, onda, bog te mazo, postaje pesma o jetri & uvećanoj slezini & flekama oko usana, dubokoj hidrataciji, autonomnom nervnom sistemu i latinskim izrekama…

- Kuda ide ovaj svet, kuda idu ljudi kao ja? – rekao je Aca Lukas kada je sa nešto više od 0 glasova stručnog žirija ostao negde na začelju Pesme za Evroviziju, a posle kada je glasala i cela Srbija, tradicionalno netalentovana za bilo kakve vrste glasanja, jer prostom većinom uvek izabere najgoreg, Aca je ostao daleko iza umetnice koja nije dizala atmosferu i vikala “Ajmo svi ruke gore, ideeemoooo!”, nego je rešila da pranjem ruku “opere” Srbiju.

I onda je Aca Lukas, ovlašćena predgrupa Srpske napredne stranke, rešio da se ponaša kao opozicija, tačnije, kao Aleksandar Vučić pre drugog kruga izbora 2012, kada se sa džakovima “pokradenih glasova” šetao po stepenicama Skupštine Srbije, pa je glasanje za srpskog kandidata za Pesmu Evrovozije proglasio nameštenim, neregularnim i skandaloznim.

- Je..š zemlju u kojoj pored jednog Ace Lukasa pobedi neka žena koja pere ruke – kukao je Aca Lukas, koji sve više postaje Aca Kukas.

Onaj drugi Aca Kukas, osoba koja uglavnom kuka nad svojom sudbinom, i koga izbori čekaju 3. aprila, primetio je izvesna zabrinjavajuća gibanja kod biračkog tela.

Mada se veruje da biračko telo Srbije na sve normalne pojave u svom okruženju gleda kao tele u šarena vrata, tačnije kao biračko tele u šarena vrata, te mu je moguće uvaliti sve i svašta za šta će organizovano jednoglasno glasati, poraz Ace Lukasa, zabrinuo je naročito Acu Kukasa.

- Iz svakog poraza treba izvući određene pouke. Najpre, ne bi bilo loše da ja kao i umetnica što češće perem ruke na bini, jer to očigledno pali kod biračkog tela? - rekao je Aca Kukas svom timu povodom zabrinjavajuće pobede muzičke opozicije na Pesmi za Evroviziju.

- Ali, šefe, pa vi tradicionalno perete ruke od svega što s dešava u ovoj zemlji. Prali ste ruke zbog Savamale, pa ste prali ruke zbog Jovanjice, pa ste prali ruke zbog Olivera Ivanovića, pa ste prali ruke zbog rampe u Doljevcu, pa ste prali ruke zbog doktorata Malog i 24 stana… - nabrajali su savetnici iz tima Ace Kukasa zašto je opozicija, muzička opozicija, zapravo ukrala njegov recept za pobedu, pranje ruku od svega i svačega u svakoj prilici.

Ne samo to, pranje biografija, uža specijalnost Srpske napredne stranke i najvećeg sina naših naroda i narodnosti, takođe je već iskorišćeno kao oproban recept za hipnotisanje srpskog naroda.

Zaključak je jednostavan – srpski narod voli ljude koji peru ruke i peru biografije, tako da je Konstrakta pobedila zbog krađe intelektualne svojine ne baš mnogo inteligentnih naprednjaka, za koje glasa ne preterano inteligentno biračko telo.

-Konstrakta nas je pobedila našim oružjem, pranjem ruku, tako da u ostatku kampanje do 3. aprila valja što više prati ruke, s tim što treba omogućiti Aci Lukasu da proba i sa pranjem kose kao predgrupa na našim mitinzima, delovaće fenomenalno i atraktivno – zaključeno je u tajnom štabu liste “Zajedno možemo sve – Aca Kukas”.

Druga stvar koja je zabrinula Acu Kukasa, jeste stih pesme “Umetnica mora biti zdrava”, jerbo među naprednjačkim biračkim telom vlada sasvim suprotno uverenje.

Naprednjačko biračko telo, naime, duboko veruje da “Umetnica mora biti krava”, pa je SNS tu devizu već više puta demonstrirao tako je što je raznorazne umetnice datog opisa dovodila na proslave novih godina po trgovima i da pevaju na njihovim mitinzima i ostalim manifestacijama naprednjačkog tipa.

- Da li je ovo poruka da narod Srbije sada više voli zdravlje nego kravlje? - upitao se tajni štab liste “Zajedno možemo sve”, rešivši da ubuduće angažuje samo zdrave umetnice koje imaju knjižicu.

Po mogućstvu partijsku knjižicu.

I dok su Aca Lukas, Aca Kukas, tajni štab “Zajedno možemo sve” analizirali poraz iz svih aspekata, opozicija se radovala pobedi kao svojoj, jer srpska opozicija odavno veruje da će Vučić jednog dana pasti sam. Da će sam sebe srušiti bez potrebe da ga još i oni ruše.

- Eto, ako je Aca Lukas pao sam, faktički srušio sam sebe bez naše preterane pomoći, smatrajte da je i ovo s Vučićem završeno – rekla je srpska zdrava i konstruktivna opozicija, nadajući se da će uskoro postati Srpska Konstraktina Opozicija.

I tako je Konstrakta dala nadu. Iako je do pre samo neki dan sve izgledalo beznadežno. Koja li je tajna?