JELENA OBUĆINA - Danas svi čestitaju a kad prođe 8. mart mrznu noge na buvljaku otpuštenih žena"Dobro veče. Danas svi čestitaju, hvale da smo posebne, važne, pametnije, stabilnije, bolji deo društva i porodice. Danas dobijamo cveće ili ugovore za projekte prevazilaženja stereotipa. A realnost jede osmi mart", rekla je Jelena Obućina u uvodu emisije "Pregled dana" Newsmax Adria.

„Kad prođe, motaju se kablovi ili prave čarape za minimalac, mrznu noge na buvljaku otpuštenih žena, otkaz dobijaju mame na porodiljskom, za dve godine ubijene su 22 žene, #nisamprijavila narastao na hiljade. U realnosti crno. Doduše pomešano sa zlatnim. To su žene kvote. Svuda vidljive, sve procente popunjavaju, dobro odevene a svedene na šefove ulaznice za Evropu.

Ima žena ratnica: protiv političke dogme, društvene nejednakosti, seksizma i diskriminacije ali njih ne zanima podatak, da nam do pune rodne ravnopravnosti fali još 59 godina. Ako pristanemo. A ne pristajemo ako ne izdamo ono za šta su se žene pre nas izborile. Tako se čuva svoj i dobar glas“, zaključila je Jelena Obućina.

Izvor: Newsmax Adria, Nova.rs