Piše Ranko Pivljanin: Vučić na dubokom zamrzavanjuRanko Pivljanin, kolumna za portal Nova.rs

I šta kaže, od juče ga više nema u kampanji!? Iz frižidera je prešao u zamrzivač i zaledio se, pa će da se otkravi posle 3. aprila i udari po starom. Nešto ne verujem. Mi bismo nekako i izdržali tih desetak dana bez njega, ali je pitanje kako će on bez sebe na ekranima. Nemoguća je to misija, a bojim se da mu, bude li dosledan, može i pozliti. Zato da predlažem lekarima koji vode računa o predsednikovom zdravlju da stalno budu u blizini, nadgledaju i da, uz podrazumevajući medicinski mobilijar, obavezno imaju uvek spremnu televizijsku kameru sa punim baterijama, zlu ne trebalo.

Ako kojim slučajem krenu apstinentske konvulzije, ne oslanjati se na infuzije i vitaminske koktele, već hitno popaliti reflektore i pritisnuti „on“ – crvena dioda na kameri ga garant vraća u život. Uostalom, ona ga sve ove godine u istom, što u političkom što u stvarnom, i drži; televizijski studiji su njegov biološki habitus, on samo formalno obitava u nekakvoj rezidenciji a zapravo živi na i u ekranima i za ekrane.

I kada se jednog dana ova medijska ludara koju je napravio stavi pod ključ i stručni ljudi onako konobarski popišu „šta smo sve tu imali“, biće studija, naučnih radova i doktorata, samo što od te naknadne pameti više niko neće imati vajde. Posledice eksperimenta koji je in vivo izveo Šešeljev potrčko, uz sasluženje belosvetskih marketinških mogula skupo plaćenih našim novcem, ostaviće nepopravljive posledice.

Biće strašno prisustvovati buđenju naroda iz dugogodišnje medijske narkoze, ovom zemljom će tumarati zombiji koji čak i neće biti svesni šta ih je snašlo i u čemu su to, zapravo, živeli (hm, živeli) svih ovih godina. Zato je potpuno u pravu Dragan Velikić koji je u vikend izdanju naših novina rekao kako "tvorci naprednjačke propagande moraju odgovarati za zločine".

Naš veliki pisac tačno zna šta govori, jer ovo jeste bio zločin par ekselans, u mnogo čemu veći i pogubniji od krađa, marifetluka i afera. Ostavimo po strani gubitke u materijalu, ali ljudstvo je desetkovano i to na dva pogubna načina: oni koji su priču prozreli pobegli su odavde glavom bez obzira i bez namere da se ikad više vrate u ovu ispostavu Guberevca i Padinske Skele otvorenog tipa; onima koji su, što voljno, što nevoljno, ostali, trebaće godine i godine da im izvetri varikina iz opranih mozgova a taj reset zombiranog društva nikad neće biti ostvaren do kraja.

Zato se potpuno slažem sa Velikićem i iskreno se nadam da će Vučićeve medijske "ubice", koje su sve ovo vreme bezobzirno i rafalno pucale direktno u mozgove ljudi, odgovarati za taj zločin. Oni "kompletni idioti", što su onomad rušili potleušice po Savamali, milosrdna su vojska spasa, spram poluidiota koji su orgijali po televizijskim studijima, što kao prethodnica, što kao pozadinci ovog podstanara naših frižidera i rerni. Da, treba da odgovaraju!