Marko Vidojković: Uskršnji raport



Marko Vidojković, kolumna za ''Danas''

Nadležnom nebeskom entitetu, 

Poštovani, Uskrs po kalendaru Gaja Julija Cezara, protekao je u Srbiji uz maksimalnu dozu agresivnosti i ispoljavanja nehrišćanskog ponašanja, u tolikoj meri da su kontaktirani zemaljski organi prinude.

Šta se, dakle, desilo. Dnevni list „Danas“ je u petak, specifičan po tome da je bio Veliki petak, objavio sliku Mahatme Gandija, uz tekst „Istina, ne Bog“, što je srpsku pravoslavnu elektronsku rulju gurnulo pravo u masovni greh pretnji klanjem bližnjem svom.

Umesto da Gandija ni ne primete, odnosno ako se ne slažu sa ovim citatom, onima koji su ga objavili oproste, a onda nastave sa postom u tišini, verski licemeri su se prepustili Satani, princu besa, da se sladi njihovim mračnim dušama.

Satana je, prerušen u belog goluba, svio gnjezdo u njihovim praznim glavama i šapnuo: „Braćo pravoslavna, ovi izdajnici vas jebu na Veliki petak, puštaju vam sliku Gadafija i neka muslimanska sranja, umesto Isusa i njegova hrišćanska sra… ovaj, hrišćanske mudrosti. Brzo, zaklati, kako Bog zapovijeda. Tako naređuje Duh sveti.“

Najpre su se primili oni bez imalo mozga, poput jednog prečišćivača vazduha. Ovo nebiće, bez srca, bez krvotoka, koje od vitalnih organa ima samo filter i kućište, bilo je među najglasnijim u svojim pretnjama klanjem svima koji imaju ikakve veze sa dnevnim listom „Danas“.

Pošto sam petak proveo u postu i molitvi, u celo ovo sranje uleteo sam u subotu, pa sam na instagram nalogu „Danasa“, tačnije ispod cifre koja veli koliko nam je povećan BDP, naleteo na bandu koja je ceo Veliki petak provela u pretnjama ubistvom, te proterivanjem svakoga ko misli kao Gadafi (kunem vam se, jedan idiot napisa Gadafi).

Eto prečišćivača u vlasti Satane, princa besa. Preti klanjem svima iz Danasa. Pitam ga druže kako misliš ikoga da zakolješ, ti si samo prečišćivač. „Ljubomoran si što se dobro prodajem, debeli gade!“, zareža Satana iz njega. Tu su bili još neki, jedan koji se predstavljao kao gomila trojki, koji me je najpre pitao kako imam obraza da se pojavljujem ovde (šta je to ovde, „Danas“, list za koji pišem, komentari na instagram nalogu „Danasa“, lista za koji pišem, odnosno bojno polje, na kome se on i ostali satanisti iživljavaju nad našom redakcijom.

„Dođoh, braćo, da vas vratim Hristu. Sveštenici su zauzeti propovedima o premlaćivanju svojih bližnjih, a redakcija Danasa podnošenjem krivičnih prijava protiv satanine vojske i parahrišćanskih licemera.“ Bio sam posebno dobre volje, pa sam im odao da su još juče svi odreda prijavljeni policiji i tužilaštvu za visokotehnološki kriminal (posle čega nekolicina njih izbrisa svoje profile), a obećao sam im da ću ih, čim praznik prođe, odrukati nadležnim nebeskim institucijama, što ovom prilikom i činim.

Sluga Božiji. M.V.