DRAŽA PETROVIĆ - Odbrana Danila za debile



Draža Petrović, kolumna za ''Danas''

Danilo Vučić, štićeno lice, i Miško Krstić, šofer autobusa iz „Ko to tamo peva“, nemaju ništa zajedničko osim što mnogo vole neke stvari.

Miškov tata je svedočio da mali mnogo voli životinje: „Kad god odemo u zoološki vrt, ne mogu da ga odvojim od kaveza s majmunima.“

Danilov tata ovih dana svedoči da mali mnogo voli Dan Republike Srpske, gde odlazi osam godina zaredom: „Kad god odemo u Bosnu, ne mogu da ga odvojim od kaveza s Dodikom.“

Kavez s Dodikom baš i nije klasičan kavez, već ograđena svečana loža, gde je dijete Danilo pre neki dan stigao kao i svi njegovi vršnjaci koji obožavaju Dan Republike Srpske, kultni festival spektakularniji od Egzita, Guče i Rakijade u Pranjanima.

Stigao je, naime, preko prelaza Sremska Rača u dva motorna vozila marke škoda super B i škoda kodiak, oba motorna vozila državna, vlasništvo Republike Srbije, u pratnji pet naoružanih tipova iz familije „policajci“, uposlenika MUP-a Republike Srbije, koji su ga od Istočnog Sarajeva, preko Banjaluke do Jahorine, kako stoji u dopisu ambasade Srbije upućenom MUP-u BiH, pratili četiri dana i tri noći.

To podrazumeva pet puta tri noćenja s doručkom o trošku građana Republike Srbije, plus benzin, plus dnevnice, plus municija. Pet, naravno, ako pretpostavimo da je šesti član naše nedržavne delegacije, dijete Danilo, tamo boravio o svom trošku jerbo je iz poštene familije koja sve plaća iz svog džepa.

I sve to vam ispadne jeftinije nego da je dijete Danilo išlo na Egzit, jer tamo se plaćaju i ulaznice, dok za Dan Republike Srpske nema ulaznica, sve je za Dž. Loodilo od provoda, odvaljivanje od Dodika.

Tako da je mnogo povoljnije po budžet Republike Srbije da dijete Danilo sa pet pandura i dve škode nastavi da pohodi Dan Republike Srpske, nego da u istom sastavu idu na Egzit s onim tamo drogerašima, što bi budžet Republike Srbije koštalo i pet komplet karata za Egzit, pet puta četiri noćenja s doručkom u Novom Sadu, plus dnevnice, plus benzin, plus municija. A o džointima puta pet da ne govorimo.

I onda se odnekud pojavila PR menadžerka Danila Vučića, Ana Brnabić, priznata stend ap komičarka i još priznatija stend ap kočničarka, da izjavi kako list Danas laže kada je objavio da je Danilo Vučić bio član državne delegacije Srbije na obeležavanju Dana Republike Srpske, a on je, u pravu je stend ap kočničarka, tamo bio privatno, u svečanoj loži gde mož svako da uđe, sa pratnjom o trošku Srbije koju mož svako da dobije, i nisu mogli da ga odvoje od kaveza s Dodikom.

Dijete Danilo dakle voli sve što vole mladi, voli Dan Republike Srpske, voli Dodika, i šta sve vas boli Đoka što se on tamo pojavio u pratnji pet policajaca, dve škode, pet pištolja, kao totalno privatno lice, što će reći kao privatnik, kao član naše totalno nedržavne delegacije, objasnila je Ana Brnabić na ne baš toliko tečnom, ali svakako prilično protočnom srpskom jeziku.

I nemojte o tome ništa da pišete, čak i ako u loži s Dodikom primetite dijete Danila kao člana svoje lične privatne delegacije, pravite se da ga ne vidite, inače ćemo vam se naj*bati keve, osobito vama iz tajkunskih medija, objasnila je još Ana Brnabić na ne baš toliko tečnom, ali svakako prilično protočnom srpskom jeziku, na netajkunskoj Televiziji Pink.

Onda se u istoj emisiji na netajkunskom Pinku ispostavilo da su za to što je dijete Danilo štićeno lice, što ga uvek prati pet policajaca, dve škode, pet pištolja i 200 komada municije, krivi tajkunski mediji svojeručno. Evo Ane Brnabić u originalu: „On je štićeno lice, nažalost mora da bude kao dete predsednika. Nažalost mora da bude zbog nekih drugih stvari, umnogome zahvaljujući tajkunskim medijima koji su mu toliko puta crtali metu na čelo i poistovećivali ga sa jednim ili drugim klanom.“

Znači, braćo i sestre, to što je dijete Danilo štićeno lice nije posledica toga što je dijete Danilo pregršt puta uslikavan sa licima odranije poznatim organima, simpatičnih nadimaka Rošavi, Mutavi, Maljavi, Razroki, Dlakavi, Kreštavi, Slinavi i slično, nego što su mu tajkunski mediji crtali metu na čelo.

Recimo, Slobodan Georgiev je više puta primećen kako mu prilazi i crta metu na čelo flomasterom acetoncem, pa onda Igor Božić, koji je to radio u tehnici akvarel, potom mu je metu na čelo u tehnici ulje na platnu crtao Petrović Dragoljub, te smo odlučili da dijete Danilo bude štićeno lice, kako mu opisana neštićena lica – Georgiev, Božić & Petrović – ne bi stalno prilazili i crtali mu metu posred čela – objasnila je još Ana Brnabić na ne baš toliko tečnom, ali svakako prilično protočnom srpskom jeziku, na netajkunskoj Televiziji Pink.

To što je dijete Danilo štićeno lice, a što plaćaju svi građani Republike Srbije, rezultat je okolnosti što su mu ova tri manijaka iz tajkunskih medija non-stop crtala po čelu, što je priznaćete nenormalno, pa je odlučeno da se to saseče u korenu tako što će dijete Danilo dobiti pet policajaca, dve škode, pet pištolja i 200 komada municije, koji će sprečiti da mu ova trojica prilaze i šaraju! – rekla je protočna Ana na tečnom naprednjačkom jeziku, a to su preneli svi koji drže do s(j)*be: Informer, Alo, Happy, Pink, Srpski telegraf, Objektiv, Milenko Jovanov, Dragan J. Vučićević & company.

Tako da Ana Brnabić sem priručnika „Protočni srpski za početnike“, može da objavi i priručnik „Odbrana Danila za debile“. Ići će ko alva u Akademiji mladih lidera.