Fotografija koja je obišla svijet: Nakrcanim starim autom krenuo pomoći TurskojDruštvenim mrežama širi se dirljiva fotografija jednog Azerbajdžanca koji je svoj stari trošni auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći potresom razorenoj Turskoj.

U razornim potresima u Turskoj život je izgubilo više od 17 tisuća ljudi, a ozlijeđene su više od 53 tisuće ljudi. Brojke i dalje rastu, a humanitarna kriza sve više eskalira. Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć bio je Azerbajdžan, iz kojeg su krenuli spasilački timovi, a ljudi su se organizirali i počeli slati pomoć.

Iz trošne kuće u razorenu Tursku

Jedan od njih je Server Beşirli koji je sa svojim bratom İmamverdijem Beşirlijem svoj stari automobil napunio stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj.

"I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svjedok jedne situacije kada je djevojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe", rekao je.

Simbol solidarnosti

Njegov plemeniti čin dirnuo je brojne ljude, naročito nakon saznanja u kakvim uvjetima i sam živi, a mnogi su komentirali da su uvijek najsolidarniji oni koji imaju najmanje.

Fotografija je postala simbol solidarnosti i zajedništva, a samo na Twitteru prikazana je tri milijuna puta i podijeljena gotovo dvije tisuće puta te je oborila rekord u dijeljenju na društvenim mrežama.

Izvor: Index.hr