Igor Jurić o pucnjavi u školi na Vračaru: Posledica onoga što smo radili i što nismo radili u prethodnom periodu upravo mi, odrasli…



Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, izrazio je saučešće porodica stradalih u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

„Ovo je posledica onoga što smo radili i što nismo radili u prethodnom periodu upravo mi, odrasli… Iskreno saučešće porodicama stradalih“, napisao je Jurić.

"Ovo je bilo za očekivati, nažalost sam mislio da će sve to proći mnogo bezbolnije, ali smo evo danas dobili jedan šamar", rekao je Jurić za Tanjug. Na pitanje koliko je bitna edukacija o oružju, on je naveo da ne može da govori o tome, ali da može da govori o tome koliko je bitna edukacija roditelja, ali i društva.

"Mi smo u prethodnom periodu bombardovali decu nekim užasnim materijalima, užasnim medijskim sadržajima, nekoj normalizaciji nenormalnog. Onda smo došli u situaciju da govorimo o tome koliko je bitna edukacija o rukovanju oružja, ali generalno o tome ne mogu da pričam", rekao je Jurić.

Dodao je da se sa decom koja su u riziku, koja su u ovom momentu počinioci nasilja, mora mnogo raditi, što je jedan dugotrajan proces.

"Moramo da ispravljamo sve ono što smo činili mi odrasli, u nekom prethodnom periodu. Mi moramo da shvatimo samo to, da smo mi u stvari odrasli počinioci onoga što se danas desilo, da smo mi u stvari ono što smo svojim nečinjenjem uradili da se desi ovako strašna tragedija. Dok mi to ne shvatimo, mi nećemo poboljšati situaciju u našem društvu", rekao je Jurić.

U osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i obezbeđenje. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

Izvor: Danas, Tanjug, B92