Ukinut pritvor kosovskim policajcima, pušteni na slobodu i predati prištinskim vlastimaPretpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo je optužnicu protiv trojice kosovskih policajaca i donelo odluku kojom je okrivljenima ukinut pritvor.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Kraljevu, nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Oni su predati na Merdaru prištinskim vlastima, javio je dopisnik RTS.

Policajci Rifat Zeka, Bećir Sefi i Mustafa Šemi uhapšeni su 14. juna na teritoriji centralne Srbije.

Prvobitno im je bio određen pritvor od 30 dana.

Puštanje kosovskih policajaca dokaz da je sve od hapšenja bila predstava

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić je ocenio da oslobađanje trojice kosovskih policaja iz pritvora u Kraljevu potvrđuje da je sve nakon njihovg hapšenja bila predstava vlasti u Beogradu.

Tadić je tako odgovorio na pitanje lista Danas „kako gleda na odluku srpskih vlasti da nakon urgencija sa strane, oslobode tri kosovska policajca„.

„Vučićeva kosovska politika je takva da pre svakog poginjanja glave u kom do temelja urušava dostojanstvo Srbije, da bi to prikrio izvede neku predstavu po modelu ‘kakav lav, strašan lav’“, kazao je on.

Tadić je naveo i da je Vučićeva jedina kosovska strategija od dolaska na vlast „red predaje naših interesa, red kukanja“ i kako je dodao, “ red besmislenih pretnji“.

„To što svakom normalnom čoveku izgleda kao potpuni haos, za njega je neka ‘mudra’ strategija“, napomenuo je on, preneo je Danas na svom sajtu.

Prema njegovim rečima, tim putem se od politike „i Kosovo, i Evropa“ došlo do „ni Kosovo, ni Evropa“.

Izvor: Beta, FoNet, Danas, N1 Beograd, RTS