ZORAN KESIĆ: Što nas više bude bilo, videćete kako će više da poštuju tu silu



Zoran Kesić, novinar, pridružio se govornicima na petom po redu protestu Srbija protiv nasilja.

„Dobro veče hijene i lešinari. Svima vama koji ne dopuštate kolima hitne pomoći da prođu u kojima se porađa jedna baka. Vi niste hijene i lešinari. Kada su videli koliko vas ima, pripadnici režima počeli su da vas nazivaju „veliki broj građana koji treba poštovati“, kazao je Kesić.

„Što nas više bude bilo videćete kako će više da poštuju tu silu, rekao je on i dodao da govori o ljudima koji samo znaju da poštuju silu. I da joj se dive.

„Pre tačno mesec dana, iz onog bola koji nikad neće proći, prvo je izašla empatija. Potom bes. Iz tog besa javila se potreba da se nešto promeni odmah i sada. Dosta sa kadriranjem. Dosta. Dosta sa ponižavanjem ljudi i uterivanjem u autobuse. Što bi rekla ona žena „nisu oni ovce, bre“, rekao je novinar.

On je dodao da je na ulici odrastao, protestovao, bio hapšen, prebijan, gutao suzavac.

Na ulici sam počeo kao tv reporter. Nedavno sam se na ulicu vratio i osetio sam ponovo među vama istu onu energiju da se više ne ćuti. Osetio sam da moramo da promenimo ovu zemlju da nam deca ostanu ovde. Poručujem onima koji hoće da nas zavade, onima koji targetiraju Danas, Novu S i N1 – smejmo se. Smejmo se od tuge, ali i od nade.

Izvor: Danas