Vučić je potpisao protivustavni zakon kojim se najdragocenije zemljište ovog naroda poklanja tajkunima



Podsetimo se da je politikant Aleksandar Vučić na vlast došao pomoću obećanja da će rešiti kontroverzne privatizacije i obračunati se sa tajkunima. Sada je tim tajkunima poklonio zemlju koja nije njihova i koja je desetine puta vrednija od cena kompanija koje su kupili.

Ujedinjena opozicija je podnela zahtev da im generalni sekretar, Srđan Smiljanić, izda overeni usvojeni zakon da bi Ustavni sud po hitnom postupku ispitao ustavnost ovog zakona. Prema Ustavu Ustavni sud je imao 7 dana za odluku jer je zahtev potpisala trećina narodnih poslanika (84), odnosno CELA opozicija osim samostalnog narodnog poslanika Dejana Bulatovića.

Međutim, politikant Aleksandar Vučić je potpisao Zakon i tako ga učinio pravosnažnim, a hitna procedura Ustavnog suda postaje regularna procedura koja tipično traje godinama.

Inače ovaj Zakon je Vlada izglasala dan posle tragedije u školi Vladislav Ribnikar, a vladajuća većina ga je usvojila na vanrednoj sednici Skupštine koja je zakazana usred leta. Sednica je bila skraćena, a izglasavalo se zajedno 40 raznorodnih zakona tako da je opozicija imala minimum vremena da o ovom zakonu diskutuje na sednicima Skupštine koje se emituju na RTS-u i to u letnjem periodu kada je puno građana na odmoru.

Izvor: Savski nasip