Policijski sindikat pita Vučića: Od čijih para ste mislili da isplatite 100.000 evra Milenkoviću da zataška Jovanjicu?Novi policijsko sindikalni savez uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tražeći odgovore na tvrdnje inspektora Slobodana Milenkovića da su mu ljudi iz aktuelnog režima nudili mito od 100.000 evra kako bi zataškao slučaj Jovanjica.

Sindikat pita zašto po cenu 100.000 eura želite da odbranite slučaj „Jovanjica“, odnosno najveću plantažu marihuane u Evropi.

– Od čijih para ste planirali da Milenkoviću isplatite 100.000 eura koji se spominju u službenoj belešci?

– Otkud Vam pravo da jednu instituciju koja treba da služi isključivo u funkciji građana a to je policija, maltene privatizujete i obećavate radna mesta ne po zasluzi, školskoj spremi, profesionalnom radu i drugim kriterijumima, već u zamenu za ono što su Vladimir Đukanović i Aleksandar Papić ponudili, a za koje su istakli da je to direktno Vaša ponuda?

– Da li je to razlog zašto ne date Gašića sa mesta ministra policije jer isti više no očigledno vrši nesebičan progon i diktaturu nad časnim i poštenim profesionalcima sa čistom značkom kao što su Milenković, Mitić, Rajević i slični njima?, pita Sindikat.

Obraćajući se Vučiću, ističu da ovakvo ponašanje njegovih saradnika “koji više nego očigledno imaju u svom prljavom i diktatorskom radu vašu nesebičnu podršku” prelazi sve moguće granice izdržljivosti što, kako dodaju, građani Srbije više ne mogu da nemo posmatraju i tolerišu.

“Diktatura nad pravom i pravdom, pretresi, maltretiranja, privođenja, podizanje raznih optužnica u montiranim postupcima, samo su deo obeležja sistema koji ste instalirali zajedno sa vašim partijskim saradnicima a čija se egzekucija svakodnevno i na svakom koraku sprovodi nad časnim i poštenim građanima čiji je greh samo što žele slobodno i u demokratskom duhu da žive, misle, govore… Morate konačno građanima dati odgovore na ova i slična pitanja”, poručuje Novi policijsko sindikalni savez.

Izvor: Danas