Marko Vidojković: Porfirijev Instagram porfilMarko Vidojković, kolumna za ''Danas''

Proteklih dana saznali smo da „novinar Pinka i Vlada Srbije“ upravljaju Porfirijevim Instagram-porfilom. Odmah sam otrčao na to mesto, očekujući svašta, ali Porfirijev porfil je bedni dosadni popovski smarački vlasti-uvlakački porfil, koji služi da agenda sekte Ruske pravoslavne crkve, SPC, zahvati što je više praznih glava na toj društvenoj mreži.

Uz to, Porfirijev porfil je i verifikovan, što znači da taj porfil predstavlja Porfirija, ali on predstavlja „novinara Pinka i Vladu Srbije“, što znači da je verifikacija najverovatnije plaćena, jer kada platiš, Meta veže povez na oči i verifikuje nalog onom ko je platio.

Šuška se okolo da Porfirije ima problema sa živcima i da voli da se dere na svoje potčinjene, te da se dere i mimo potčinjenih, dakle, voli da urla, a pošto mu porfil uređuje „novinar Pinka“, bilo bi logično da imamo više „rilsova“ ili makar „storija“ na kojima možemo videti agresivne ispade njegove svetosti.

Zar Pink ne zna kakvi sadržaji najbolje prolaze na društvenim mrežama. Predlažem da se snimi Porfirije kako urla uz popularnu prateću pesmicu „ti tu ri ru ri“ (onu koju mutirate čim je čujete da ne biste olupali telefon o zid), ili kako uz istu numeru radi bilo koju drugu radnju i one izbuljene agresivne oči odmah će delovati mnogo milije.

Ukoliko je reč o nekom pomenu ili sahrani, Porfirijev porfil obavezno mora da vrti „rilsove“, na kojima će biti prateća „oh no no no“ muzikica, kao kada se maca napije mleka pa se prevrne na leđa. Ovog puta, kada Porfirije pobesni na neku ženu, recimo, pa krene da riče, jedno „oh no no no“ bi super leglo našoj nervoznoj bradatoj maci.

Da se poslom upravljanja Porfirijevim porfilom bave poludovršene osobe vidi se i po tome što se nisu uopšte bavili pratnjom. Ajde, oko toga ko prati Porfirija nemaju šta da se bave, to se dešava mimo njihove volje. Ali Porfirije ima nula onih koje prati! A Bog ima barem pet naloga na instagramu, od toga jedan na srpskom!

I ne samo to, vrhovno božanstvo BudućnostSrbijeAV ima čak dva verifikovana naloga na Instagramu, pa makar jedan je mogao da zaprati i Porfirijev porfil! Da li to Porfirijev porfil ukazuje na određenu gordost tankoživčanog Porfirija ili je jednostavno reč o blagoj retardiranosti onih koji upravljaju njegovim porfilom?

Da li je moguće da nema popa s kojim je Porfirije dobar, pa da ga zaprati na Instagramu. Pošto on ne upravlja svojim Instagramom, mogao je onaj ko time upravlja da ga pita: „Bradonja, koji ti je omiljeni bend, znamo da se foliraš kako si mnogo moderan? Jel ima neki pop da te ne nerrvira? Neki političar? Glumac? Baletan? DJ Žex? Bilo ko?

Nije dobar PR da baš nikog ne pratiš na Instagramu. Pogledaj samo koga tvoj brat od tetke sve prati, tu koješta može da se pronađe (o tome u posebnoj kolumni), ajde barem nekoga da zapratiš. Nikoga? Ok.