Jelena Ćuruvija: Presuda dokaz da mračne sile devedesetih još uvek vladajuJelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, poručila je da je šokirana "skandaloznom presudom" Apelacionog suda da oslobodi okrivljene za ubistvo njnog oca.

“Šokirana sam ovom skandaloznom presudom. Ona šalje jasnu, zastrašujuću poruku svim novinarima i svim ljudima koji se bore za slobodu govora. Ova presuda je dokaz da mračne sile devedesetih još uvek vladaju ovom zemljom. Ovo je zemlja mraka. Nema sam”, poručila je Jelena Ćuruvija.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo.

Izvor: N1 Beograd