„Ubica je država, ovo je katastrofa“: Branka Prpa o oslobađajućoj presudi za ubistvo ĆuruvijeNakon odluke Apelacionog suda kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, njegova bivša partnerka Branka Prpa kaže za Nova.rs da je to "katastrofalna odluka" i da je država sve vreme zataškavala slučaj.

Branka Prpa je rekla i da je „sve od početka bila farsa“.

„Ceo sudski proces bila je farsa. Imali ste dve presude koje po treći put ispitujete i obarate. Pa, šta je to? To je neiskrena namera režima od samog početka da se taj slučaj ne reši. Kako drugačije da čitamo. Država je ta koja zataškava, koja ne želi da ubijeni čovek dobije satisfkaciju jer je ubica država. Dakle, služba Državne bezbednosti je učestovala u tome“, kaže Prpa za Nova.rs.

Podseća da se predsednik države Aleksandar Vučić na početku svog mandata „kleo da će se rešiti ubistvo“ i napominje da mu nikada nije verovala.

„Vrlo je teško da država samu sebe optuži. Kao što ste videli, odigrali su to do kraja, zaista na način koji je bezočan, amoralan“, zaključuje Prpa.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd