Anđela Jovanović odbila da glumi sa Branislavom Lečićem u seriji, on je tužio


Glumac Branislav Lečić tužio je glumicu Anđelu Jovanović, jer je odbila da sa njim glumi u istoj sceni serije „Radio Mileva“, saznaje „Blic“. Lečić, kako saznaje Blic, traži da mu Anđela Jovanović isplati novčani iznos od 300.000 dinara za „povredu časti i ugleda“, a prvo, pripremno ročište zakazano je za sredu, 6. mart.

Anđela Jovanović je jedna od glavnih glumica u seriji „Radio Mileva“, dok je Lečić trebalo da se pojavi kao epizodna uloga u četvrtoj sezoni.

Glumica Anđela Jovanović potvrdila je za „Blic“ da je Lečić podneo tužbu protiv nje za povredu časti i ugleda.

„Da, tačno je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram s njim u seriji „Radio Mileva“. Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom, kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale“, rekla je za „Blic“ Anđela Jovanović, ne želeći da govori o detaljima „neprijatnog iskustva iz prošlosti“.

Kako „Blic“ saznaje, Lečić je trebalo da glumi čoveka koji je lažno optužen za zlostavljanje. Lečić u tužbi tereti Anđelu Jovanović za povredu časti i ugleda i od nje traži da mu isplati novčani iznos od 300.000 dinara.

U Lečićevoj tužbi u koju je „Blic“ imao uvid, navodi se da „kada je tužena Anđela Jovanović saznala da Lečić treba da bude angažovan na snimanju serije „Radio Mileva“, javno je negodovala i izjavila da ne želi da igra sa silovateljem i seksualnim napasnikom, te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, napustiti projekat iz revolta“.

U tužbi se dalje tvrdi da je producentska kuća bila primorana da otkaže angažman Lečiću „imajući u vidu da Anđela Jovanović više godina igra u seriji i da prema njenom liku publika gaji određene simpatije“, piše „Blic“.

Lečića je pre nekoliko godina glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao 2012. godine, ali je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo taj slučaj. Samo nekoliko dana nakon Danijele Štajnfeld, u javnost je izašla i Merima Isaković, nekada istaknuta mlada glumica bivše Jugoslavije, a danas klinička psihološkinja, koja je takođe za magazin „Nedeljnik“ rekla da ju je Lečić silovao 1978. godine kada je imala samo 18 godina.

Taj slučaj nije ni dospeo do suda s obzirom na protok vremena.

Izvor: N1, Blic