Vučić javno targetirao Dinka GruhonjićaPredsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je blokadu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i napade na profesora Dinka Gruhonjića.

"Što se tiče Novog Sada, pozivam sve da niko nikom ne preti. Molim da ne prete Dinku Gruhonjiću, sve najgore mislim o njegovim izjavama, ali ću svim silama da štitim njegov fizički integritet i njegovo pravo na drugačije mišljenje. Ne postoji čovek koji gore misli o svakom slovu ili reči koje je taj čovek izgovorio", rekao je Vučić.

On je ponovio lažne optužbe na račun Gruhonjića.
 
"Sram ga bilo za Dinka Šakića. Ustaški zlikovac koji je poklao desetine hiljada Srba. Sram te bilo za to. To ne znači da neko sme da ugrožava njegov fizički integritet", dodao je on.

Profesor Dinko Gruhonjić je već danima na meti napada, kako pojedinaca koji mu šalju preteće poruke, tako i režimskih tabloida, zbog reči za koje oni tvrde da je izgovorio.
 
Raskrikavanje je nedavno objavilo članak u kome su preneli Dinkovu izjavu verodostojno i iz koje se vidi da to što tabloidi pišu nije tačno i da je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama montiran.
 
Podsetimo, jedna grupa je zauzela zgradu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Oni su vrata blokirali stolovima, stolicama, te su ih vezali lancima.
 
Dekanat Filozofskog fakulteta je naveo da je zgrada okupirana. Poručeno je da im je rad onemogućen, te su zatražili reakciju nadležnih institucija. Međutim, ona je, kako je rečeno, izostala.

Izvor: 021.