DRAŽA PETROVIĆ: Opozicioni horoskop za 2. jun



Draža Petrović, kolumna za portal N1

Draga srpska opozicijo, braćo opozicionari i sestre opozicionarke & ostala mnogobrojna opoziciona rodbino,

Gospođa Brnabić Ana nije ko “Rakia connecting people” ili “Nokia connecting people”, jer ona ne ume da spaja ljude, ona ume da spaja isključivo lude, ali je zato pre neki dan spojila nešto drugo – spojila je izbore 2. juna i čim je ona spojila izbore, vi ste, drugovi & drugarice opozicionari, umesto da spajate stolove, počeli da razdvajate stolove, po starom opozicionom običaju koji se u srpskoj opoziciji prenosi s kolena na koleno.

Liči da imate izvesnih nedoumica da li da spojeno izađete ili razdvojeno bojkotujete izbore, mada se čini da ne znate ni da li razdvojeno da izađete a spojeno da bojkutujete izbore, pa vam moram ukazati na simboliku datuma 2. jun, kako istorijsku simboliku, tako i horoskopsku simboliku, što jeste najvažnija stvar u politici, jer ako nam onaj Vodolija Šapić opet uđe u gradsku kuću, astrološki rečeno – na*ebali smo ko Jupiter.

A ako naprednjaci opet osvoje sve kućne savete, poljske klozete, mesne zajednice, opštine, gradove i svu Vaseljenu, nadrljali smo ko da nam je retrogradni Merkur ušao u polje retrogradne Merkurčine.

Bojkot je glupa stvar, braćo i setre opozicijo, bolje bi vam bilo da ako vam se već ta reče toliko sviđa, razmislite da promenite ime i prezime u Bojko(t) Borisov, možda makar postanete predsednici vlade Bugarske, jer se tamo jedno vreme na vlasti nalazio baš čovek imena Bojko(t). I posle je totalno propo.

Tako da prostim uvidom u simboliku datuma 2. jun može da se vidi da su se tada odigrali mnogi veoma značajni ohrabrujući istorijski događaji:

Recimo, 455 godine, 2. juna — istočnogermansko pleme Vandali je upalo u Rim i započeli dvonedeljnu pljačku koja će docnije poslužiti kao osnova termina vandalizam. Simbolika je jasna – naprednjaci su pre 10 godina upali u Beograd i započeli destogodišnju pljačku, rušenje i urbanistički haos, što će poslužiili kao osnova termina SNS vandalizam. Mada nekad liči i na debilizam.

Zatim, 1098. godine, 2 juna, u sklopu Prvog krstaškog rata završila se višemesečna opsada Antiohije u kojoj su pobedili krstaši. Simbolika je jasna, jer ako se 2. juna završila opsada Antiohije, red je da se 2. juna završi opsada makar Beograda, Novog Sada, Niša i Valjeva, jer u suprotnom, astrološki rečeno – na*ebali smo ko retrogradna Merkurčina, jedna vrsta Merkurove mesečine. I na vlasti će ostati retrog(r)adni naprednjaci, rerog(r)adni Vučić & retardogadni Šapić.

Godine 1924, 2. juna, američki Kongres priznao je državljanstvo Indijancima, starosedeocima na teritoriji na kojoj su stvorene SAD. Kako je opozicija u Srbiji jedna vrsta Indijanaca kojima ništa nije priznato u poslednjih 12. godina, možda 2. jun postane datum kada će i SNS priznaio da je opozicija pobedila u bar četiri grada i 25 opština. Koje će, doduše, biti proglašene za indijanske rezervate, a Vučić će sebe proglasiti za Bika koji sedi, jer, ne znam da li ste primetili, prilično je osedeo. Dok će čuveni Đuka sebe proglasiti za Bizona koji sedi.

Godine 1955, 2. juna – jugoslovenski i sovjetski lider Josip Broz Tito i Nikita Hruščov potpisali su Beogradsku deklaraciju kojom su normalizovani odnosi Jugoslavije i SSSR-a, narušeni Rezolucijom Informbiroa iz 1948. godine. Tako da je moguće da 2. juna ove godine postane dan kada će posle narušenih odnosa u državi zbog Rezolucije Informera, koja je specijalna vrsta Vučićevog Informbiroa, normalizuje stanje da može nekada i opozicija da pobedi na nameštenim izborima, a ne samo da vlast pobeđuje na nameštenim izborima.

Godine 1993, 2. juna – na prvim slobodnim izborima u Burundiju Melhior Ndadaje pobedio je vojnog predsednika Pjera Bujoju, čime je u toj afričkoj zemlji prvi put šef države postao pripadnik većinskog plemena Hutu. Ovo pokazuje da je 2. juna ove godine moguće da u Srbiji na ko zna kojim neslobodnim izborima prvi put pobediti pripadnici većinskog plemena Opozicija, koji nisu baš Hutu, ali imaju Ćutu. Ako je gospodin Ndadaje uspeo da pobedi u Burundiju, zašto gospodin Nećedadaje ne bi izgubio negde u Srbiji.

Dakle, dame opozicijo i gospodo opozicijo, sem ovih događaja koji jasno pokazuju da je 2. jun važan istorijski datum, u narednom periodu, kako pokazuju astrološke pojave, čeka vas savladavanje ega, da bi u ovoj godini mogli da savladate Njega. Savladavanje ega je mnogo lakše od savladavanja Njega, zato krenite od ovog prvog i onda će vam biti mnogo lakše da savladate ovog drugog.