Predsedavajuća sednicom lupala šakom o sto zbog VučićaNa sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravlja o šestomesečnom izveštaju rada UNMIK-a na Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajuće sednicom Vanesom Frejzer sa Malte.

Dajući reč Vučiću, posle kojeg je govorila Osmani, predsedavajuća sednicom je istakla da oboje imaju tri minuta po dogovoru koji je prethodno postignut.

Predsednik Srbije je umesto svog izlaganja rekao da to nije dogovoreno i dodao „ali nema veze“. Frejzer mu je odgovorila da jeste dogovoreno, a Vučić joj je upao u reč negodujući: „Ne, nije dogovoreno“.

Frejzer je tada podigla ton i počela da lupa šakom o sto, navodeći da je dogovoreno i da joj je njena zamenica rekla da je to dogovoreno sa srpskim predsednikom. Istakla je da ne dozvoljava da se njena zamenica bude predstavljena kao lažov.

„Ja samo…“, pokušao je nešto da objasni Vučić, ali ga je predsedavajuća prekinula i nije mu dozvolila dalje da govori mimo izlaganja zbog kog je došao.

„Hvala gospodine predsedniče, imate tri minuta“, zaključila je Frejzer.

Sednicu je osim ove scene obeležilo i prisustvo više žena koje su sedele iza kosovske predsednice Vjose Osmani, a za koje je ona rekla da su žrtve silovanja i zločina na Kosovu, koje su počinili Srbi.

Vučić je protestovao kod Frejzer zbog prisustva ovih žena, ističući da se to prvi put desilo u SB UN.

„Ovakvo nešto se prvi put desilo u SB UN. Doveli ste ljude koji ne pripadaju ovde, ni diplomatskom koru, ni savetničkom timu gospođe Osmani. To je vrsta političkog teatra i nameštaljka za delegaciju Srbije“, kazao je Vučić i pokazao fotografiju Srpkinje koja je silovana na Kosovu i ubijena.

Izvor: N1