Kon savetovao Đokoviću: Izbegavaj odgovore o vakcinaciji, imaš ogroman uticaj

Epidemiolog Predrag Kon najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću savetovao je kao jedan od najvernijih navijača, da ubuduće izbegava direktne odgovore na pitanja o vakcinaciji.

"Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći", napisao je Kon, prenosi bizlife.rs.

"Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi sa vakcinacijom jer imaš ogroman uticaj", naveo je Kon na svom fejsbuk nalogu.

Đoković je u nedelju izjavio da lično nije pobornik vakcinacije protiv koronavirusa i da ne bi voleo da ga neko primorava da dobije vakcinu da bi mogao da putuje.

"Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome", rekao je teniser.

"Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema", rekao je Đoković, preneo je Sportklub.

Izvor: FoNet, N1