Aca Lukas pretnju smrću Kesiću i Ivanoviću naziva figurativnom i nastavlja s lažima

Prenosimo sa portala N1
Piše: Žaklina Tatalović

Napadi na voditelje i autore emisija Nove S ne prestaju. Tabloidi za to koriste u ovom trenutku pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas, koji se sinoć na Instagram nalogu obratio ponovo televiziji Nova S, ali i svima onima koji na toj televiziji gostuju i nastavio da vređa i preti.

Pevač Aca Lukas kaže da se "figurativno" obratio voditeljima Nove S i da ne vidi razlog da reaguju nadležni organi, ali sa uvredama ne prestaje.

"Budite sigurni da ćemo imati više susretanja na sudu. Treba da vas bude sramota i vas i vaše voditelje a boga mi i goste", dodao je folk pevač na svom Instagram profilu.

Srpski telegraf preneo je izjavu pevača da će Kesić i Ivanović biti krivi ako mu majka umre i da će ih u tom slučaju baciti kroz prozor, jer pozivaju da se ne poštuju mere Vlade Srbije.

"Ako me neko sutra bude pitao gde je ta Srbija šta je ta Srbija, kakva je ta Srbija, pustiću im vas - čisto da ih napravim ljubomornim, ostani kod kuće i pobeđujemo", poručivao je Kesić u svojim emisijama.

"Nije prvi put i navikli smo na ovakve stvari, ali moram da priznam da su uspeli da me šokiraju i da pomere lestvicu očekivane gadosti, laži i odvratnosti i zato će morati na sudu da dokažu naslov, citiram, 'Ivan i Kesić su krivi ako mi majka umre'", poručuje Kesić.

"Ja sad nisam neko ko bi da diže paniku, ali statistički gledano ako su ozbiljne evropske zemlje zabrinute, ako SAD nešto rade po tom pitanju, ako su u Kini blokirali ceo grad, ako su Rusi zatvorili granicu prema Kini - nemojte da idete u šoping ko Boga vas molim", jedna je od sličnih poruka Ivana Ivanovića u njegovoj emisiji.

"U svakoj epizodi pominjem ljudima koliko je bitno da se pridržavaju uputstava i mera, da budu discilinovani i odgovorni i prema sebi i prema drugima. Ja bih se fokusirao na svesno laganje Srpskog telegrafa i na pokušaj targetiranja TV lica Nove S i novinara N1 kao ljudi koji su saveznici virusa, koji rade protiv dobrobiti srpskog naroda... To je velika laž", naglašava Ivanović.

"'Ajmo da im pokažemo kako se ostaje kod kuće, 'ajmo da im pokažemo kako se čuva naša Srbija, pa možda nešto nauče od nas", jedna je od Kesićevih poruka iz emisije.

I dok su Ivanović i Kesić u svakoj emisiji upozoravali gledaoce, pevač je pevao bez zaštite, a građani su se okupili ispred njegove zgrade...

"Ej da vam kažem nešto, vi na ulici dole, vi što stojite na ulici... Pa, jel hoćete da nas oni sa one usrane televizije snime, pa posle kažu da ne valjamo ništa... Ajde idite kući, pa gledajte od kuće... Mislim da je u redu da idemo kući. Hoćeš oni hejteri da kažu da ne valjamo", poručio je tada Lukas.

Jedna smo od država sa najrestriktivnijim merama, a sa mesta odlučivanja su stalno dolazile pretnje, širenje straha, opomene, strogoća, za koje nismo uvek bili sigurni da vidimo pokriće, objašnjava profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević.

"Meni se čini da je ovo jedna eskalacija, i vidim dve stvari, prva je što je napad na medije i proglašavanje medija krivcima sistemska odlika ovakvog autorativnog poretka kakav se gradi ovde poslednjih godina i u njoj su mediji ključni neprijatelji pošto ti sistemi počivaju na razaranju opozicije ili bilo kakve političke konkurencije i kritičara vlasti, onda su prvi ili drugi na toj listi, odmah posle opozicije, mediji", naglašava profesorka Milivojević.

Srpski telegraf nije jedini provladin tabloid koji napada nezavisne medije, uz njega su i Kurir, Alo i Informer.

"Verovatno sa razlogom ne verujemo političarima. Ne morate da verujete ni nama koji vam nešto pričamo sa TV-a, ali verujte jedni drugima, verujte svojoj deci kad vam kažu da ostanete kod kuće,  verujte vašim prijateljima kad vam isto to kažu, verujte sebi da ćemo i ovo da preguramo i hoćemo, e sad aplauz", jedna je od brojnih Kesićevih poruka u emisiji "24 minuta".