Ukinut pritvor Jovani Popović, Novosađaninu odobreno da prisustvuje suđenju

Kikinđanki Jovani Popović, autorki antirežimske pesme "Bagra", ukinut je pritvor u kom je bila od 24. marta, pošto se tereti da je prekršila samoizolaciju po povratku iz Crne Gore. Skajp suđenje je odloženo i 42-godišnjem Novosađaninu kome je na rešenju pisalo da je prekršio mere "uprkos apelu Predsednika".

Do sada je žalba zbog pritvaranja Jovane Popović u dva navrata odbijena.

Prema rečima advokata Popovićeve Nikole Šijana, još se čeka da se odredi datum suđenja.

Međutim, prvu noć van pritvora Jovana nije provela u svojoj kući, s obzirom na to da njen otac nije dobio dozvolu za kretanje posle 17 sati, kada na snagu stupa zabrana kretanja.

Jovana je juče puštena iz pritvora u Požarevcu, a njen otac je iz Kikinde krenuo ka Zabeli da bi izveo ćerku, te zbog udaljenosti neće uspeti da se pre 17 časova vrate u Kikindu.

Odloženo "skajp suđenje" Novosađaninu

Skajp suđenje je juče odloženo i 42-godišnjem Novosađaninu, kom se na teret stavlja da nije poštovao samoizolaciju po povratku sa privremenog rada u Nemačkoj, a u rešenju o pritvoru mu je navedeno da je prekršio meru i pored apela predsednika Republike Srbije, u kojem isti moli da se pridržavaju izrečenih mera, kao i svakodnevnih javnih saopštenja preko sredstava informisanja.

Advokat Novosađanina Goran Stupar, kaže da očekuje da uskoro i njegov klijent napusti pritvor u Vršcu, s obzirom na to da se tužiteljka nije protivila njegovom zahtevu za ukidanje pritvora, već je predložila da se okrivljeni eventualno pošalje u kućni pritvor.

Skajp suđenje je odloženo pošto se on i njegov klijent protive suđenju putem video veze.

Naredno ročište za glavni pretres zakazano je za 30. april i ono će se održati u prisustvu okrivljenog.

Izvor: N1 Beograd