Vučić ipak ne ide u samoizolaciju, danas u Nišu uručuje respiratore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očito neće ići u kućnu samoizolaciju iako je prekjuče objavio da je njegov stariji sin Danilo pozitivan na korona virus i da je smešten u Infektivnoj klinici, jer je juče najavljeno da će sutra službeno putovati u Niš.

Predsednik Vučić, podsetimo, saopštio je na Instagramu prekjuče da mu je sin pozitivan na virus, pa se u javnosti odmah postavilo pitanje da li će morati i on da ide u samoizolaciju na 14 dana.

U kabinetu predsednika nismo dobili odgovor da li je Vučić bio u kontaktu sa sinom ili će morati u samoizolaciju, a procedura kaže da svi koji su imali kontakt sa zaraženima u prethodnih 14 dana da imaju obavezu da se izoluju.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević, odgovarajući juče na pitanja novinara da li predsednik treba da ide u samoizolaciju, rekla je da je protokol isti za sve i da virus ne pravi selekciju.

„Kakva će biti procedura, zavisi od toga da li je neka osoba bila u kontaktu sa zaraženom osobom u periodu zaraznosti. Svi koji su bili u kontaktu se testiraju i potom se podvrgavaju propisanom režimu. Isto je pravilo za sve“, objasnila je ona.

Iz Predsedništva je juče najavljeno da će se Vučić sastati danas u 10 časova u Nišu sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija (Gradska kuća).

Kako se dodaje u saopštenju, Vučić će prilikom posete Nišu uručiti veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme.

Nakon sastanka, obratiće se u 11 časova građanima Niša i juga Srbije putem medija.

Izvor: dnevni list ''Danas''