Grupa radnika iz kovid bolnica u Beogradu pridružila se protestu kod SkupštineNa platou ispred Crkve Svetog Marka grupa lekara i zdravstvenih radnika koji rade u kovid bolnicama u Beogradu, okupila se da uoči večerašnjeg protesta iskažu nezadovoljstvo aktuelnom situacijom u zdravstvu, a potom će se, kako su za N1 rekli, pridružiti protestu kod Skupštine, jer navode da stoje uz svoj narod u ovom trenutku. Oni kažu da je zdravstveni sistem pred pucanjem, a da država nije to predvidela i da su lekari zajedno sa građanima žrtvovani.

“Kasno je za zahteve i epidemiološke intervencije, jer su potezi države u poslednjih mesec dana neminovno morali da dovedu do katastrofalne epidemiološke situacije i posledično - potpunog kolapsa zdravstva”, kažu okupljeni.

Dodaju da nisu sigurni da su građani do kraja svesni aktuelne situacije, koja je gora nego što se predstavlja. Svojim skupom žele da motivišu i druge zdravstvene radnike da istupe i ukažu na probleme sa kojima se suočavaju.

Okupljeni zdravstveni radnici nisu želeli da budu snimani, niti fotografisani.

Građani su se večeras okupili u centru Beograda, Novog Sada i Niša, gde protestuju sedenjem na asfaltu kako bi se distancirali od, kako tvrde, provokatora koji su sinoć izazvali nerede. Protestne šetnje održane su i u Vranju i Kruševcu.

Izvor: N1 Beograd