Medicinskoj sestri pretio direktor DZ: Džukelo, nestaćešMedicinska sestra Slađana Savić iz Sokobanje našla se na meti verbalnih napada i pretnji od strane direktora Doma zdravlja u tom gradu Slaviše Antonijevićeva, nakon što se osmelila da pita da li će dobiti zaposlenje za stalno. Savićeva se "usudila" na ovo pitanje jer joj je država to obećala, s obzirom da su iz Ministarstva zdravlja u više navrata najavljivali i obećavali ugovor na neodređeno vreme zdravstvenim radnicima, koji su se tokom vanrednog stanja u našoj zemlji borili na prvoj liniji fronta protiv koronavirusa.

Ova medicinska sestra, inače majka dvoje dece, ispričala je prilikom gostovanja u emisiji “NewsmaxaAdria pregled dana” da ona samo traži ono što joj je država obećala, a što je u više navrata isticao i sam predsednik Aleksandar Vučić, međutim, zauzvrat je dobila pretnje.

Savićeva je rekla da od februara prošle godine radi na ugovoru na određeno kao medicinski tehničar u Domu zdravlja u Sokobanji, kao i da su problemi sa direktorom te ustanove nastali krajem marta kada je upitala kada će dobiti stalno zaposlenje.

“Direktor mi je pretio telefonom, da će napisati da sam nepodobna za rad i da će me tako uništiti, obrisati kao gumicom”, rekla je ova medicinska sestra, dodavši da je teško opisati strah koji je tada osetila.

Ona je tokom gostovanja u emisiji pokazala i pomenuti audio-snimak razgovora sa direktorom te zdravstvene ustanove na kome se čuje kako joj on preti i govori joj da ne vredi da se ikome žali.

“Mogu da te obrišem kao gumicom, čoveče, da te nema od sutra! Razumeš? To što ćeš da se žališ, žali se Peri, Žiki, Miki, dok se to reši, ti si otišla! Koliko si ti ispala džukela, to nije normalno. Najobičnija džukela”, čuje se na pomenutom audio-snimku.

Savićeva je tokom emisije istakla i da je več četiri godine član vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) jer, kako tvrdi, drugačije nije mogla da dobije posao, pogotovo kada je reč o maloj sredini poput Sokobanje.

“Rekli su mi da drugačije ne mogu da dobijem posao, jedino ako sam njihov član, pa sam se učlanila”, rekla je ova majka.

Ona je istakla i da će, povodom pretnji koje je dobila od direktora Doma zdravlja, pravdu potražiti na sudu i da joj u ovoj borbi podršku pruža porodica. Kako je navela, odlučila je da svoj slučaj podeli kako bi “građani videli šta se radi u našoj zemlji”.

“Od negde mora da se krene, ja mislim da je ovo pravi pogodak da javnost vidi šta se radi u Srbiji. Da se ponižava, omalovažava i vređa, jer čim im ne odgovaraš-odmah si najgori”, rekla je Savićeva i dodala da je podnela tužbu protiv Doma zdravlja u Sokobanji.

Reporteri televizije Nova S pokušali su da dobiju odgovor povodom ovog slučaja od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijevića, međutim on je istakao da “trenutno ne može da daje izjave u kameru, jer sada nije adekvatna situacija za to”.

Izvor: Nova.rs, NovaS