Nepodnošljiv smrad u Beogradu: Deca ušla u kuću jer se guše



Neprijatan miris koji podseća na stajsko đubrivo širi se Novim Beogradom i Zemunom, žale se čitaoci Nova.rs, ali i korisnici društvenih mreža.

“Ne znam kako je u drugim delovima grada, ali ceo Novi Beograd smrdi na balegu, nepodnošljivo je! Sve smo prozore zatvorili, deca bila napolju i ušla sad u kuću jer se guše. Ne znam šta je ovo?”, kaže čitateljka Maja sa Novog Beograda.

“Nerealno smrdi Novi Beograd”, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Kako javlja čitalac koji živi na Staroj Bežaniji i ovom delu grada osetio se neprijatan miris, koji kako kaže, “podseća na kanalizaciju”.

Da ovaj problem nije prisutan samo na Novom Beogradu, tvrdi i naša čitateljka iz Zemuna, koja se sa ovim problemom suočava već mesec dana.

“Već mesec dana Gornji grad-Zemun kao i Donji grad-zemun smrde na fekalije, miris je toliko jak da nema čovek gde da se skloni da diše, čak i u stanovima je počelo da smrdi kad otvorite prozore. Nadležni se ne oglašavaju”, piše naša čitateljka.

Korisnici Tvritera takođe tvrde da ova neprijatna pojava i na Novom Beogradu traje već neko vreme.

“Šta uzrokuje i kada će prestati ovaj smrad? Ne znam kako je u drugim delovima grada, ali Novi Beograd se danima oseća na stajsko đubrivo…”, glasi jedan od tvitova.

Odgovore na pitanje odakle potiče neprijatan miris od nadležnih još uvek nismo dobili, ali bi uzrok mogao da bude isti kao i prošlih godina u ovo doba.

Sličan neprijatan miris u Beogradu prošlog leta Gradski zavod za javno zdravlje objasnio je bacanjem stajskog đubriva na njivama u blizini naseljenih delova grada i povlačenjem vode u koritima reka, uz visoku temperaturu vazduha.

“Uglavnom se radi o prirodnim đubrivima koja su lako isparljiva. Važno je istaći da to nisu materije koje potiču iz prljavih tehnoloških procesa, niti se radi o toksičnim gasovima. Njihovo trajanje je ograničeno i sa promenom meteoroloških prilika doći će do nestanka neprijatnih mirisa”, istaknuto je u prošlogodišnjem saopštenju.

Izvor: Nova.rs