Od “nemojte da vičete na mene” do večere sa Vučićevom ženomJovana Joksimović, voditeljka i novinarka Prve televizije, ustalasala je javnost u Srbiji zbog fotografije sa Tamarom Vučić, inače suprugom predsednika Aleksandra Vučića - pre svega zbog statusa "nezavisne i hrabre novinarke", koji uživa u srpskom društvu i to zbog svojih smelih pitanja i odsečnih odgovora koje često zna da iskaže u intervjuima sa aktuelnim predsednikom Srbije.

Fotografija koja je objavljena, međutim, delimično je poljuljala status koji zvezda jutarnjeg programa uživa. Na slici se mogu videti nasmejana Jovana Joksimović, njen suprug Željko Joksimović i Tamara Vučić, koji su zajedno bili na večeri. Fotografija je, kako kaže korisnik jednog Tviter naloga, prvobitno objavljena na Fejsbuku, a onda se proširila društvenim mrežama. Sa njima na večeri je bila i Nataša Vulin, supruga ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Zbog ovoga su pojedini korisnici Tvitera krenuli da sumnjaju u objektivnost pomenute novinarke, te je jedan deo javnosti navodio da sada postoji mogućnost da su njeni intervjui sa Aleksandrom Vučićem iscenirani. Iako je sve na nivou spekulacija, a Jovana Joksimović nije odgovorila na naše poruke i pozive u vezi ove teme, donosimo nekoliko intrigantnih momenata koje je voditeljka imala sa predsednikom države tokom proteklih godina.

Sve je krenulo od “Nemojte da vičete na mene”.

Ona je u januaru 2015. poručila tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsedniku koji je povisio ton nezadovoljan pitanjem: “Nemojte da vičete na mene”. Tada je još uvek bila na televiziji “Pink”, a njen odgovor u javnosti je prihvaćen kao hrabar potez novinarke koja je bila “napadnuta” u sopstvenom studiju od strane državnog funkcionera.

Njen najupečatljivi intervju sa Vučićem, međutim, dogodio se 29. marta ove godine u jeku prvog talasa pandemije koronavirusa.

Rečenica koja se, čini se, najčešće citira iz pomenutog intervjua jeste: „Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem“, a voditeljka ju je izrekla dok je Vučić objašnjavao šta podrazumeva paket mera pomoći privredi i građanima. Takođe, ostaće upamćeno da je ona pokušala da sazna kako bi izgledao dvadesetčetvoročasovni karantin, koji je predsednik tada najavio kao mogućnost, te ga upitala o konferenciji za novinare na kojoj je građanima poručivano da se ne boje “najsmešnijeg virusa”.

Joksimović je u proteklih nekoliko godina često intervjuisala Aleksandra Vučića, uglavnom u jutarnjim programima koje vodi zajedno sa kolegom i kumom Srđanom Predojevićem, ali i u specijalnim emisijama čiji je bila domaćin.

Česta je tema domaćih medija, ali i korisnika društvenih mreža, te je jedni opisuju kao neverovatno harizmatičnu i hrabru, dok drugi navode da je iritantna i potkupljena.

Izvor: Nova.rs