Policajac “heroj Novog Sada” tukao autističnog mladića


Piše: Ana Lalić
Prenosimo sa portala Nova.rs

Policajac za kog je ustanovljeno da je tukao devetnaestogodišnjeg mladića sa smetnjama u razvoju 8. jula u Novom Sadu je Slobodan Drmanac (35), bivši načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad. Mada je policija zvanično saopštila da je zbog nasilničkog ponašanja podneta krivična prijava “protiv S. D.”, fejsbuk grupa “Protiv diktature i sistema Novi Sad” je već otkrila pun identitet počinioca i obelodanila ga javnosti. Da je u pitanju Drmanac, inače nagrađivani policajac, Nova.rs je i nezvanično dobila potvrdu u novosadskoj policiji.

“Jutros ga je saslušala Unutrašnja kontrola i ustanovljeno je da je on taj koji je udarao mladića na zemlji. Ubrzo je obavešteno Tužilaštvo i postupilo se po proceduri”, kaže naš izvor iz policije.

Drmanac je, inače, pre pet godina, proglašen “herojem Novog Sada”, jer je van dužnosti uhapsio pljačkaša nu Novom naselju, zbog čega mu je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, upriličio i svečani prijem u Gradskoj kući. Vučević je tada čestitajući Drmancu istakao “da je on primer kakvog policajca Novi Sad želi”.

Tadašnji inspektor Drmanac, koji je kasnije unapređen u načelnika, rekao je na prijemu “da je samo radio svoj posao”.

“Pre svega mi je bila bitna bezbednost građana koji su se tu zatekli, a zatim i moja. Nisam puno razmišljao, samo sam radio svoj posao. Kod sebe sam imao službeni pištolj i lisice, a osumnjičeni se nije opirao, tako da sam uspeo da ga lišim slobode”, izjavio je tada Drmanac.

Pored krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja, za sada nije poznato da li će Drmanac pretrpeti još neku sankciju zbog brutalnog premlaćivanja autističnog mladića.