“Pozdrav za Vučića i Brnabić od nekompetentnih doktora”Lekari, nezadovoljni Kriznim štabom, ali i izjavom dr Darije Kisić Tepavčević o nekompetentnosti medicinara koji su potpisali peticiju "Ujedinjeni protiv kovida" sa zahtevom za njegovom smenom, oglasili su se na društvenim mrežama i poslali poruku Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić.

Oni su na Tviteru objavili svoje fotografije u skafanderima u kojima provode dane lečeći obolele od koronavirusa sa potpisom “Nekompetentni dr”.

“Pozdrav za Aleksandra Vučića i Anu Brnabić od nekompetentnog doktora. Anesteziolog, kovid-crvena zona”, napisao je jedan od doktora na Tviteru.

Na tviteru se oglasio i jedan od doktora iz beogradske kovid bolnice sa noćnog dežurstva sa porukom “Nekompetentni političari nas leče”.

Podsetimo, članica Kriznog štaba Darije Kisić Tepavčević je na pitanje o zahtevima tada oko 350 lekara, okupljenih u neformalnoj grupi “Ujedinjeni protiv kovida”, koji su od Vlade Srbije zatražili smenu Kriznog štaba, izjavila da “kolege koje su dale potpis na određenu izjavu pretpostavljam da se razumeju i imaju kompetencije kada su u pitanju zarazne bolesti, mada među njima nema ni imunologa, epidemiologa, virusologa”.

I ministar zdravlja Zlatibor Lončar je takođe izjavio da njihov potpis ima političku pozadinu, što je izazavlo još veće nezadovoljstvo među medicinarima.

Sve ove izjave dovele su do toga da je nakon početnih 350 do danas Inicijativu “Ujedinjeni protiv kovida” potpisalo čak 2.419 medicinara.

Lekari, potpisnici otvorenog pisma zahtevaju da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se “stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika.

Podršku lekarima do sada je dalo 661 umetnik, 266 advokata, 1.400 prosvetnih radnika, kao i građani…

Izvor: Nova.rs