Rade Panić odgovara Lončaru: “Ne znate ni da slažete”


U poseti Opštoj bolnici Novom Pazaru, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavo je da u toj bolnici nema pacijenata na hodnicima, da sada može da se prođe, kao i da su pacijenti prethodnih dana morali da budu na stolicama i u hodniku "jer je tu bio dovod kiseonika".

Dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) na Tviteru je napisao da to nije tačno, jer boce mogu da se – premeste.

“Kaže ministar da su pacijenti bili na hodnicima, jer je tu “dovod kiseonika”, a na snimku 10 boca sa kiseonikom. Ministre, nema centralnog dovoda kiseonika, a boca može da se premesti. Ne znate ni da slažete”, napisao je Panić.

Inače, komentarišući izjave zvaničnika da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom, Panić je u intervjuu za sajt masina.rs izjavio da se “pitao kako su uspeli da situaciju u Novom Pazaru stave pod kontrolu, jer je to statistički nemoguće” i dodao da je bila reč o skrivanju podataka: “Međutim skrivali su se podaci i sada plaćamo veliki danak za to”, rekao je Panić.

On je dodao da je Novi Pazar prvo mesto u kome zdravstveni sistem nije izdržao pritisak.

“Mnogo lekara i medicinskih sestara je obolelo, od deset zaposlenih anesteziologa samo tri trenutno rade, i samo jedan infektolog. To govori kako to izgleda u Novom Pazaru na kraju su potpuno desetkovani. Pa i vojska kojoj je svaki deseti izbačen iz stroja nije u stanju da se bori”, rekao je Panić.

Izvor. Nova.rs