Slučaj "Jovanjica": Uhapšeno još sedam osoba, među njima pripadnici BIA i MUP-a


Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica", nakon višemesečnog predistražnog postupka 1. jula su u zajedničkoj saradnji Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, SUK i SBPOK-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili sedam osoba. Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, jedna osoba je u bekstvu.

Prema nezvaničnim saznanjima N1, među uhapšenima su i pripadnici BIA i MUP-a Srbije.

"Uhapšeno je pet pripadnika državnih organa A. T, B. R, R. B, M. K. i Z. B, kao i M. T. i S. M. Navedene osobe uhapšene su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su članovi ove organizovane kriminalne grupe u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivična dela po nalogu organizatora Predraga Koluvije koji se već nalazi u pritvoru.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Podsetimo, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, na nedavnoj sednici donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal podignutu protiv Koluvije i ostalih osumnjičenih,

Policija je u novembru 2019. godine uhapsila Predraga Koluviju pošto je otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga, na plantažama "Jovanjice", policajci su otkrili veliki zasad marihuane i uhapsili osmoro njegovih saradnika. Zaplenjeno je blizu 650 kilograma osušene marihuane i 65.500 stabljika ove biljke.

Izvor: N1